Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, altı günlük artışların ardından 9.600 puana yaklaştı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanyol borsası Salı günü üst üste altıncı yükselişini zincirledi ve bu, Ibex-35’in geçen 10 Ağustos’tan bu yana görülmemiş 9.500 puanı yeniden kazanmasına yardımcı oldu. Spesifik olarak, İspanyol seçici endeksi her şeyden önce yenilenebilir enerji kaynaklarına bağlı değerlerin etkisiyle %0,9 artışla 9.582 puana yükseldi. Tüm bunlar, EiDF güneş enerjisi şirketinin borsadaki çöküşünün ortaya çıkardığı gerilime rağmen.


Dört ay süreyle ticarete ara verdikten sonra Pazartesi günü borsaya geri dönen şirket, olası bir sahte belgesel skandalıyla karşı karşıya kaldı ve önceki gün %70 oranında düştükten sonra Salı günü %54 daha düşerek unvanını 4,06 euroda bıraktı. hisse başına. Nisan ayında askıya alındığında 29,76 euro seviyesinde işlem görüyordu.

Tartışmalardan habersiz Acciona Energía, sermayesinin %1,5’ini ve yaklaşık 173 milyon Euro’yu temsil eden 4.938.759 tapudaki kendi hisselerini geri satın alma programını açıkladıktan sonra %5’ten fazla yeniden değerleme yaparak ulusal parkedeki artışlara öncülük etti.

Bankinter analisti Aranzazu Bueno’ya göre “güçlü fiyat düzeltmesinden (Ocak ve -20 Ocak’ta ulaşılan yılın en yüksek seviyelerinden %-32) yararlanan bir yönetim ekibiyle hisse senedi için en azından kısa vadede olumlu haberler” Bu programı başlatmak için son üç ayda %).

Citi analistlerinin şirkete yönelik tavsiyelerini hisse başına 16,3 avro fiyat hedefiyle ‘sat’tan ‘satın al’a doğru geliştirmelerinin ardından Solaria hisselerinde kaydedilen %3,8’den fazla artış da sektörün iyi gidişatını etkiliyor. Bu da mevcut fiyatlara göre %15’lik bir artış potansiyeli anlamına geliyor.

Her halükarda, iş dünyası haberleri ne olursa olsun, yatırımcılar Ağustos ayının son günlerinde önümüzdeki haftalarda çözülmesi gereken pek çok şüpheyle karşı karşıyalar. Öncelikle dünyadaki ana ekonomilerin mevcut durumu nedir ve bu durum merkez bankalarının bundan sonraki kararlarını nasıl etkileyecektir.

«Yayınlanan son göstergeler ve makroekonomik veriler, zorunlu bir yürüyüşle yavaşlayan Avrupa ekonomileri ile, her şeyin işaret ettiği gibi, büyümesi üçüncü çeyrekte yeniden canlanan ABD arasında büyüyen bir farklılığa işaret ediyor. “, Link Securities analistlerini açıklıyor.

Bu çerçevede Avrupa Merkez Bankası (ECB), Eylül ayındaki bir sonraki toplantısında nihayet faiz oranlarını artırmaya devam edip etmeyeceği konusunda daha büyük belirsizlikler sunuyor. Tam olarak bu Çarşamba ve Perşembe günleri arasında bölgedeki Ağustos ayı TÜFE ön okumaları yayınlanacak. Piyasanın para politikasının geleceğine dair yeni ipuçları elde etmek istiyorsa yakından ilgilenmesi gereken veriler.

Öte yandan hammadde piyasasında Avrupa’da referans olan Brent petrolün varil fiyatı toparlanarak 85 dolara yükselirken, ABD Batı Teksas’ta 81 dolar civarında seyrediyor.
 
Üst