Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, bankalar için başka bir kara haftada %1,85 kaybetti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Mali krizin yeni bir bölümünün korkusu, Cuma günü US First Republic Bank’a yönelik yeni bir kurtarma paketi söylentileriyle baskı altına alınan İspanyol bankalarının hafta sonuçlarını gölgeledi.

Ibex-35 %0,79 kayıpla 9.241 puana gerileyerek haftalık düşüşünü %1,85’e yükseltti ve Nisan ayında elde ettiği kazanımları tamamen sildi.


Yatırımcılar, ABD’li yetkililerin bu hafta %70’in üzerinde değer kaybederek listelerini minimumda bırakan First Republic Bank için acil bir çözüm aradığını öğrendikten sonra, tüm bankacılık sektöründeki boğaları kenardan izlemeyi ve pozisyonları geri almayı tercih ediyor.

Mart ayında ülkenin büyük kuruluşları tarafından bir kurtarma operasyonuna konu olan firma, sektördeki güvensizlik alarmlarını yeniden harekete geçiren kayda değer bir mevduat kaçışıyla bir kez daha iflasın eşiğine geldi.

Bloomberg tarafından bildirildiği üzere, Hazine, Federal Mevduat Sigorta Şirketi ve Federal Rezerv (Fed) halihazırda varlık için alternatifleri müzakere ediyor. Ve bu konuşmalar, üç aylık hesaplarını açıkladıktan sonra borsada %9,94’ten fazla düşüş yaşayan İspanya’da Cuma günü başrolde Unicaja’nın olduğu bir sektörde gerginliğe neden oldu.

Sabadell için %7, CaixaBank için %5,5 ve Bankinter için %3,9’dan fazla kayıpla, kuruluşların geri kalanı domino taşı gibi düştü. BBVA ise %3,5 düşerken, Santander %2,9 daha kaybetti.

Yatırımcılar ayrıca Cuma günü yükselen faiz oranı ortamında bir soğumaya işaret eden yeni makroekonomik ölçütler bildirdiler. Spesifik olarak, avro bölgesindeki GSYİH ancak %0,1 oranında artarak yavaşlama korkularını yeniden harekete geçirdi.

Hammadde piyasasında ise Avrupa’da referans olan Brent’in varil fiyatı 78,7 dolar seviyelerinde yer alırken, ABD’nin Batı Teksas petrolü 74,8 dolardan işlem görüyor.
 
Üst