Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, bankanın toparlanmasına rağmen yine tökezledi

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
ABD notunun düşürülmesinden kaynaklanan akşamdan kalma ve Wall Street’ten gelen aşağı yönlü baskı, Perşembe günü Avrupa borsaları üzerinde baskı oluşturmaya devam etti ve bu, Ibex-35’in beş seanstan sonra %4’lük bir düşüş biriktirmesine neden olan bir kayıp serisini sürdürdü. ardışık kırmızı sayılar


İspanyol seçici endeksi, bankacılık sektöründeki 9.300 seviyesinin kaybolmasını önlemede belirleyici olan toparlanmaya rağmen dün %0.23 daha düşerek 9.307 puana geriledi. Kapanışta CaixaBank ve Bankinter %3’ün üzerinde yükselirken, Santander, Unicaja ve Sabadell %1,5’in üzerinde yükseldi.

Bu kuruluşlar, sektörün marjlarına fayda sağlayan mevcut faiz oranları artışı senaryosunda destek buldu. Ve bu durumda, neşe iki şekilde geldi. Yatırımcılar bir yandan İngiltere Merkez Bankası’nın faiz oranlarını daha da artıracağını bildirdi. Para birimi, referans oranını yeniden 25 baz puan artırarak Nisan 2008’den bu yana en yüksek seviyesi olan %5,25’e çıkardı.

Öte yandan, ekonominin direncini gösteren birkaç makro referansın ardından Eylül ayında Federal Rezerv’in (Fed) yeni bir faiz artırımına gideceği yönünde giderek gerçekçileşen beklenti.

Bu ortam son günlerde ülkenin on yıllık borcunun kârlılığını tetikledi ve faiz oranları birkaç gün içinde %3,8’den %4,2’yi aştı. Bankaların aksine teknoloji şirketleri, daha pahalı finansman senaryosunda en kötü durumdalar ve bu durum, son seanslarda (sektörün ana borsa şirketlerini bir araya getiren) Nasdaq endeksi için de ağır kayıplara neden oldu.

Her halükarda, Fed’in bir sonraki faiz kararına damgasını vuracak referans, bu Cuma gününe kadar bilinemeyecek: Beklenenden daha kötü olması halinde, ABD’deki olası yeni yükseliş etrafındaki gerilimi gevşetecek olan, dünyanın önde gelen gücündeki işsizlik verileri. oranları.

Bu arada, hammadde piyasasında petrol fiyatı, Avrupa’da referans olan Brent varili ile %2’ye yakın bir artışla 84,8 doları bulurken, ABD’de Batı Teksas 81 doları aştı. Suudi Arabistan’ın Temmuz ayında uygulamaya başladığı günlük 1 milyon varillik gönüllü kesintiyi Eylül ayına kadar uzatacağını öğrendikten sonra.
 
Üst