Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, dört günlük artışın ardından %4,7 oranında toparlandı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Makro referanslar bu haftalarda yaşanan finansal gerginliğe tanıklık ediyor ve bu alanda yatırımcılar daha rahat görünüyor. Ibex-35 %1,5 daha yükselerek 9.200 puanı aştı ve krizin patlak vermesinden bu yana kaybettiği her şeyi geri kazanmaya bir adım kaldı. Seçici, halihazırda %4,7 oranında iyileştiği dört yukarı seans ekliyor.


Yatırımcılar dikkatlerini, merkez bankalarının bir sonraki para politikası toplantılarındaki davranışlarını şüphesiz belirleyecek olan haftanın önemli olaylarına odaklıyor. Bu Perşembe günü, Mart ayı genel oranı %3,3 olan İspanya’daki güçlü enflasyon düşüşü gibi iyimserliğe davet eden veriler yayınlandı.

ABD’de GSYİH büyümesinin beklenenden düşük gelmesi de Fed’in faiz artırımlarını daha da frenleme kararı alacağına dair umut verdi.

Spesifik olarak, dünyanın lider gücünün GSYİH’si 2022’nin dördüncü çeyreğinde %0,7 olan tahminin altında %0,6 büyüdü. Ve yılın tamamında ekonomi, 2021’deki %5,9’un oldukça altında, %2,1 büyüdü.

Bu çerçevede, yatırımcılar riskli varlıklara dönmeye devam ediyor. İspanya’da %5’ten fazla artışla Solaria ve Meliá artışlara öncülük ederken, onu yine %3’ün üzerinde artışlarla Fluidra (+%3,68), Colonial ve IAG izledi.

Bankalar da olumlu işlem gördü; Sabadell, BBVA ve Santander kapanışta %2’den fazla artışla sektördeki en fazla yükseliş gösterenler oldu.

Rovi için %0,87, Repsol için %0,1 ve Ferrovial için %0,07 düşüşle seansı yalnızca üç değer negatif kapattı.

Öte yandan, hammadde piyasasında, bankacılık krizi nedeniyle beklenenden daha büyük bir ekonomik yavaşlama korkusu nedeniyle son haftalardaki keskin düşüşün ardından petrol fiyatı toparlanmaya devam ediyor. Avrupa’da referans olan Brent ham petrolünün varili 78 doların üzerinde, ABD Batı Teksas’ı ise 74 dolar civarında.
 
Üst