Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, haftada %0,7 ekledikten sonra 9.500 puana yakın

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ibex-35, seçiciyi 9.500 puanın üzerinde işlem yapmaya yönlendiren iki seanslık artışın ardından yelkenlerini katlıyor. İspanya borsasının ana göstergesi Cuma günü %0,71’den ayrılmasına rağmen, bankaların vergi nedeniyle sert düşüşler yaşadığı Salı günü korkuyu geride bırakarak, %0,7’lik birikimli artışla 9.434 tamsayı ile haftaya veda etmeyi başardı. İtalyan Hükümeti tarafından gündeme getirilen sektör.


Bankinter için %1,4, CaixaBank için %0,3 ve BBVA için %0,2’lik artışlarla Cuma günü pozitif kalmayı başaran az sayıdaki finansal kuruluşlardan biri kesinlikle finansal kurumlar oldu.

Günün en büyük kayıpları kapanışta %2’den fazla düşen Fluidra’da olurken, onu %1,7 civarında kırmızı rakamlarla Merlin, Acciona ve Solaria izledi.

Her durumda, analistler kendinden emin. Bankinter’in analiz departmanından orta vadeli borsa beklentilerine atıfta bulunarak, “Piyasa düzeltmeleri dakik ve küçük kapsamlı, çünkü para (yatırımcı iştahı) yaklaşan yükseliş döngüsü karşısında hemen giriyor” diyorlar.


Çin ve enflasyona dikkat



Haftanın son seansı, yatırımcıların kalkınma sektörünü çevreleyen tüm alarmların bir kez daha çaldığı Çin’den gelen referanslara dikkat etmesiyle hiç de kolay geçmedi.

Spesifik olarak, Çin’deki en büyük gayrimenkul geliştiricisi olan ve Asya devi Yang Huiyan’ın en zengin kadını tarafından kontrol edilen Country Garden, 45.000 ila 55.000 milyon yuan (5.675 ve 6.937 milyon avro) arasında zarar kaydetmeyi beklediği konusunda uyardı. Haber, Cuma günü seansın en kötü anlarında şirket hisselerinin %14 değer kaybetmesine neden oldu.

Kapanışta, bu yıl şu ana kadar %60’tan fazla düştükten sonra fiyatları tarihi düşük seviyelerde kalmasına rağmen, bu kayıpları %5,77 ile en aza indirdiler.

Asya devinin yanı sıra, yatırımcılar bu hafta hem ABD’de hem de Avrupa’da yeni enflasyon verilerini bekliyorlar, bu da fiyatlardaki artışın azalmaya başlamasına rağmen merkez bankalarının para politikası mücadelesinde hala kat edecekleri bir yol olduğunu gösteriyor. bu nedenle, uzun süredir yüksek oranlar senaryosu piyasanın merkezinde yer almaya devam ediyor.

Bu arada, hammadde piyasasında, Brent varili yeniden 86.49 dolardan işlem görürken, West Texas Intermediate (WTI) %0.10 artışla 82.91$’a yükseldi.
 
Üst