Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex haftalık %2 artıyor ancak 9.500 puana ulaşmıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Sindirilecek çok şey var. Son günlerde -özellikle enflasyonda bir ılımlılık gösterenler- makro referansların çığı yerini, büyük ABD bankalarının Cuma günü başarıyla başlattığı iş sonuçları sezonunun başlamasına bıraktı.

Federal Rezerv (Fed) faiz artırımları, JP Morgan, Wells Fargo ve hatta karlarını düşürmesine rağmen piyasa beklentilerini de aşan Citigroup gibi kuruluşların gelirlerini artırmaya devam etti.


Piyasanın bu sonuçları memnuniyetle karşılamasına rağmen, Ibex-35 Cuma günü %0,43 kaybetti. Ve haftalık kazanç %2’yi aşsa da, seçici bir kez daha 9.500 puanın kapısında kalıyor. «Önemli Avrupa hisse senedi endekslerinin çoğu, önceki denemelerde üstesinden gelemedikleri mevcut seviyelerde güçlü bir dirençle karşı karşıya. Bunun için yeni katalizörlere ihtiyaçları olacak ve olumlu bir kazanç sezonu bu şekilde hareket edebilir ”diyor Link Securities analistleri.

Seçici içinde Fluidra, Amerikalı rakibi Leslie’nin kar tahminlerinde bir düşüş açıkladıktan sonra Wall Street’te %30’dan fazla batmasının ardından %9’luk bir düşüşle kırmızı rakamlara öncülük etti. Repsol ve Bankinter, seans sonunda yaklaşık %3’lük kayıplarla en fazla düşüş gösteren diğer iki değer oldu.


Parklardaki şüpheler



Dünya parklarının geri kalanı da son günlerdeki artışlardan sonra bir miktar zayıflık gösterdi. Fed komitesinin en sert üyelerinden biri olan Christopher Waller’ın ajansın yıl sonundan önce iki faiz artırımı daha yapması gerektiğini belirtmesinin ardından hızlanan bir zayıflık.

“Hem ECB’nin hem de Fed’in Temmuz ayı sonunda referans faiz oranlarını yeniden artıracağına inanıyoruz ve büyük olasılıkla ECB durumunda, yılın sonunda bunu tekrar yapacaklarını neredeyse kesin olarak değerlendiriyoruz.” yaz,” diyor analistler, Link Securities’den.

Bu nedenle, alımların devam etmesi için önümüzdeki hesap sunumlarının büyük ABD bankalarının olumlu havasını sürdürmesi gerekecek. Kuşkusuz, Cuma gününün en çok beklenen sonucu, varlığın geçen Mart ayında iflas etmesinden sonra First Republic Bank’ın varlıklarının çoğunu devraldıktan sonra varlıkları ve mutlak kahramanı ile ülkedeki en büyük varlık olan JP Morgan Chase’in sonucuydu.

Yılın ilk yarısında işletme, mevcut yükselen ortamdan büyük fayda sağlayan gelir artışı sayesinde 2022’nin aynı dönemine göre %60 daha fazla olan 27.094 milyon dolar (yaklaşık 24.100 milyon Euro) kazandı. faiz oranları.

Öte yandan, hammadde piyasasında dolardaki düşüş son günlerde petrol fiyatlarında güçlü bir toparlanmaya neden oldu. Avrupa’da referans olan Brent ham petrolünün varili Cuma günü 81 doları aşarken, ABD’nin Batı Teksas petrolü bir kez daha 77 doları geçti.
 
Üst