Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, Mart bankacılık krizinden bu yana en kötü seansında %2 düştü

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanya borsası, sadece bir hafta önce Ibex-35’in 9.600 puanın üzerine çıkmasına neden olan patikanın izini sürüyor. Yeni faiz oranlarındaki artış korkuları ve bunların ekonomik faaliyet üzerindeki etkisi piyasaya güçlü bir şekilde geri döndü ve seçici faiz oranı %2.12 ile 9.285 puana yakın seviyelerde kaldı.


ABD’deki bankacılık krizinin ortasında ve Avrupa’da Credit Suisse’in düşüşüyle Mart ortasından bu yana en kötü seansını yaşıyor. Gösterge içinde düşüşlere IAG (%-4,14) öncülük ederken, onu Inmobiliaria Colonial (%-4,1), Merlín Properties (%-4,07) ve Inditex (%-3,89) izledi. Banco Santander, Repsol veya BBVA gibi diğer ağırlık değerleri sırasıyla %3, %2,2 ve %1,7’den fazla düşerken, Indra %0,51 ekledikten sonra pozitif kapatan tek kişi oldu.

Gün, ABD işgücü piyasasından yeni referanslar öğrendikten sonra kırmızı sayıların Paris’te %3’ü veya İtalya ve Almanya’da %2,5’i aştığı diğer Avrupa yerleri için de zor geçti.

Spesifik olarak, ülkenin özel sektörü Haziran ayında 497.000 iş yarattı. ADP danışmanlığının aylık raporuna göre, analist fikir birliğinin öngördüğü 228.000’i ve ayrıca önceki ay kaydedilen verileri ikiye katlayan bir rakam.


Merkez Bankası Tutanakları



Veriler açıklanır açıklanmaz yatırımcılar, işgücü piyasasındaki bu gücün Federal Rezerv’e (Fed) yeniden faiz oranlarını yükseltmesi için kanat açacağı beklentisiyle piyasadan çekilmelerini hızlandırdı. Herhangi bir şüphe olması durumunda, organizasyonun son toplantısının tutanakları, Haziran ayındaki duraksamaya rağmen, konsey üyelerinin neredeyse tamamının bir an önce yükseliş döngüsüne geri dönülmesinden yana olduğunu açıkça ortaya koyuyor.

Bu senaryo ile piyasa, Temmuz ayı sonundaki toplantının yeni bir yükselişle gelmesi ve önümüzdeki aylarda yeni bir toplantının kapısını aralaması konusunda şimdiden neredeyse tüm olasılıkları veriyor.

Bunun ekonomide bir daralmaya yol açabileceği korkusu, her şeyden önce, yatırımcıların ABD tahvili satın almak için daha yüksek getiri talep ettiği borç piyasalarına yansıyor.

Spesifik olarak, on yıllık tahvilin faizi şimdiden %4’e yakın ve bu oran, ülkede gerçek bir bankacılık şoku başlatan Silicon Valley Bank’ın düşüşünden hemen önce Mart ayının başından beri görülmedi. Ve aynı şey daha kısa vadede olur. İki yıllık tahvilin getirisi %5’e yakın ve yine dört ayın en yüksek seviyesinde.

Federe Hermes yöneticisi, durum analizinde bu senaryoda “Oranları ne kadar çok ayarlarsanız, ekonomi üzerindeki etki o kadar zor olacak ve etki ne kadar sert olursa, oranları o kadar hızlı düşürmek zorunda kalacaksınız” uyarısında bulunuyorlar. .

Bankinter’in analiz departmanından, “her iki şey de yakından ilişkili olmasına rağmen, şu anda faiz oranlarındaki saldırganlıktan çok olası bir durgunluk hakkında daha fazla endişe var” diyorlar. Konsensüs, Fed’in faiz kararlarını alırken özel bir ilgiyle takip ettiği tüketim veya işgücü piyasasına ilişkin veriler gibi kısa vadede dikkatli olunması gerektiğini tahmin ediyor.
 
Üst