Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, oranların uzun süre yüksek kalacağı korkusu nedeniyle 9.400 puan kaybetti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Faiz oranlarının beklenenden daha uzun süre yüksek seviyelerde kalacağı senaryosu, bu Pazartesi günü borç faizlerinde yeni yükselişlere eşlik eden sert düşüşlerle kapatan Avrupa borsalarına zarar vermeye devam ediyor.

Sanki bu yeterli değilmiş gibi, yatırımcılar Çinli organizatör Evergrande’nin yeni borç ihraç edemeyeceğini açıklamasının ardından %20 oranında düşen hisse senetleri için yeni bir batma seansıyla uğraşmak zorunda kaldı.


İspanya’da Ibex-35 üst üste üçüncü düşüş seansında %1,2 düşüşle 9.386 puana geriledi. İspanyol seçicisinin tamamından yalnızca iki değer kırmızı sayılardan kaçınmayı başardı. Fluidra %0,16 yükselirken Repsol %0,03 oranında hafif bir yükseliş kaydetti.

Diğer taraftan Acciona, IAG’nin (-%3,03), Acciona Energías Renovables’ın (-%2,90), Meliá’nın (-%2,69) ve Amadeus’un (-%2,57) önünde en kötü performansa sahip (%-3,44) değer oldu. ve Sacyr (-%2,37).

Ulusal borsada Deoleo hisseleri, bu yılın ilk yarısında 9,7 milyon euro net zarar açıkladıktan sonra, zeytinyağının yüksek fiyatları nedeniyle düşük petrol tüketiminden etkilenerek işlem seansının kapanışında %5’ten fazla düştü. Petrol fiyatlarının yılın ikinci yarısı boyunca artmaya devam edeceği uyarısının ardından. Spesifik olarak, Hojiblanca ve Carbonell zeytinyağı markalarının üreticilerinin unvanları, 0,2345 euro fiyatla değiştirilinceye kadar %5,06’lık son bir düşüş kaydetti.

Hisse senedi piyasasının iş kolu dışında merkez bankalarının enflasyonla mücadelede yüksek oranları koruyacağı beklentisi, ülke tahvillerinin işlem gördüğü sabit getirili piyasalarda dalgalanmayı tetikledi.

Yatırımcılar bu borcu satın almak için giderek daha fazla talepte bulunuyor, dolayısıyla sunulan getiriler hızla arttı. Örneğin 10 yıllık ABD tahvil faizi %4,5’in üzerinde 2007’den bu yana en yüksek seviyesinde kalıyor. Aynı dönem için Alman tahvilinin faizi ise %2,81’e yakın. On yıllık İspanyol tahvilinde ise bu oran şimdiden 2014’ün en yüksek seviyesi olan %3,9’a ulaştı.
 
Üst