Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, Santander’in ağırlığı altında 9.300 puan kaybetti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
ABD Merkez Bankası’nın (Fed) toplantısından bir hafta sonra, ana borsalarda kurumsal sonuçlar yeniden ön plana çıkıyor. Wall Street’te borsaya kote şirketlerin önemli bir kısmının hesaplarının analistlerin tahminlerini aşmasıyla -ki bu tahminler çok düşük seviyeler gösterdi-, dikkatler Santander ve Enagás’ın başrolde olduğu ulusal borsaya dönüyor. gün.


Ana Botín liderliğindeki kuruluş, ilk çeyrek için tarihi bir rakam olan 2.571 milyon Euro’luk bir kâr açıkladı, ancak 2015’te yürürlüğe giren sektör üzerindeki vergi ödemesinin etkisi nedeniyle bir yıl öncesine göre ancak %1 fazlaydı. Ocak.

Ancak, Brezilya’daki sonuçların beklentilerin altında kalması gibi analistlerin hoşlanmadığı noktalar olmasına rağmen, kâr rakamları piyasa konsensüsüyle bekleneni aştı.

Kuruluşun unvanları, hisse başına yaklaşık %6’lık keskin düşüşlerle 3,33 avroya tepki vererek, seansın sonunda Sabadell için %4,4’ün üzerinde kayıplarla sektörün geri kalanını baskı altına aldı. BBVA da %2,44 kayıpla, onu CaixaBank (%-1,7), Unicaja (%-1,6) ve Bankinter (%-0,25) izledi.


Alakalı haberler







Enagás ise, Ulusal Piyasalar ve Rekabet Komisyonu’nun (CNMC) düzenleyici çerçevesinin keskin nişancılığından kaynaklanan düşük gelirler nedeniyle %21,2’lik bir düşüşle Ocak-Mart döneminde 54,6 milyon Euro net kar açıkladıktan sonra %-1,9 kaybetti. ) 2021-2026 dönemi için.

Bu çerçevede ve geçen hafta neredeyse üç yılın en yüksek seviyelerine ulaşan Ibex-35, dördüncü seansını %1,23 düşüşle 9.290 puana indirdi. Pazartesi günü kurtarmayı başardığı 9.400’den çok uzakta.

Yatırımcılar ayrıca Salı günü, Silicon Valley Bank’ın Mart ayı ortasındaki bankacılık kaosundan sonra sektördeki birkaç dev tarafından kurtarılan kuruluş olan First Republic Bank’ın üç aylık rakamlarını aktardılar. Hesapları, analistler tarafından tahmin edilenleri aştı. Ancak firmanın güçlü sorunlarını kanıtlayan bir veri parçası vardı: kriz sırasında kaybedilen ve 100.000 milyon dolara yaklaşan mevduat hacmi.

Böylece Pazartesi günkü seansta %12’den fazla yükselen unvanları, Avrupa piyasalarının kapanışında %28’den fazla bıraktı. Her şey kuruluşun likidite krizini aştığını gösterse de, şu anda karşı karşıya olduğu sorun sonuçlardan biri, çünkü bankanın yükümlülükleri daha pahalı olacak ve bu da kuruluşun gelecekteki karlarını cezalandıracak”, diye belirtiyor Link analistleri Securities.
 
Üst