Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Ibex, Telefónica’nın desteği sayesinde oturumu kurtarıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Ibex-35 için azdan çoka seans, sonunda %0.02 ile 9.300 puanı geri kazanmak için yetersiz kaldı. Wall Street’in yukarı yönlü açılışı, Mart bankacılık krizinin yaralarının henüz tam olarak iyileşmediğine dair kanıtlara ilişkin endişelerin kontrol altına alınmasına yardımcı oldu.


Bu, ABD’de kurtarılan kuruluşlardan biri olan ve Avrupa piyasalarının kapanışında %20 daha genişleyen First Republic Bank’ın Salı günü yaşadığı %50’lik çöküşle kanıtlandı.

İşletme, Mart ayının başında borsada 22.000 milyon dolar değerindeyken, uygulanabilirlik planlarına ilişkin şüpheler arasında şu anda zar zor 1.000 milyon dolara çıktı.

Gerginlik ortada. Ancak, yatırımcılar daha yüksek bitirmek için kurumsal sonuçlara güvenmeye çalıştı. Bu kez Microsoft ve Alphabet hesapları, yılın ilk çeyreğinde kâr ve gelir açısından piyasa beklentilerini aşarak alımları teşvik etti. Avrupa borsalarının kapanışında Wall Street’te unvanları sırasıyla %7 ve %2 yükseldi.

Ulusal parkede, %40’lık bir kar artışı açıklamasına rağmen seansı neredeyse yatay kapatan Iberdrola başrolü üstlendi.

Öne çıkan değerlerden bir diğeri de, sonuçları açıkladıktan sonra Salı günü fiyatının neredeyse yüzde 6’sını kaybeden Banco Santander, hisse başına 3,29 Euro’luk fiyatıyla bir kez daha yüzde 1 daha düştü. Ancak tablonun alt kısmını Mapfre (%-2), Solaria (%-1,55), Aena (%-1,40), Meliá (%-1,37) ve Grifols (%-1,29) yönetti.

Telefónica’daki yükseliş olmasaydı, Ibex-35 seansı negatif kapatacaktı. Operatör, hisse başına 4 avroyu geri kazanmak için kapanışta %2’den fazla ralli yaptı. Artışlarda değeri Colonial (+%1,71), ArcelorMittal (+%1,46), Logista (+%1,06) ve Repsol (+%0,96) izledi.

Bu arada, hammadde piyasasında, Avrupa’da bir referans olan Brent varilinin 80.63 dolar civarında seyretmesiyle petrol fiyatı sabit kalırken, ABD’de Batı Teksas %0.12 artışla 77 $16’ya yükseldi.
 
Üst