Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İffet sinemasının tecavüzcü Güzel’i son haliyle ağızları açık bıraktı! Faruk Peker bakın artık ne yapıyor

Beykozlu

New member
Direktörlüğünü Kartal Tibet’in üstlendiği, senaryosunu ise Yavuz Turgul’un kaleme aldığı 1982 imali İffet sineması, Yeşilçam’ın unutulmaz üretimleri içinde yer alıyor.

Başrollerinde Faruk Peker ile Müjde Ar’ın yer aldığı İffet sineması, üzerinden yıllar geçmesine karşın konuşulmaya devam ediyor.

İffet sinemasında hayat verdiği Cemil karakteriyle hafızalara kazınan usta oyuncu Faruk Peker’in Müjde Ar ile çektiği ‘Araba camı sahnesi’ ise üzerinden 40 yıl geçmesine karşın hala akıllarda…

Habertürk’ten Aytekin Teker’le bir röportaj gerçekleştiren Faruk Peker, yıllar daha sonra o sahneyle ilgili yaptığı açıklamalarda bulundu.

”AMBARGOLU OLDUĞUMU DÜŞÜNÜYORUM”

Faruk Peker bölümden uzak kalmasıyla ilgili “Ambargolu olduğunuzu mu düşünüyor musunuz?” sorusuna şu karşılığı verdi:

”Evet, düşünüyorum açıkçası. Hollywood ve Avrupa sineması benim yaşıma gelmiş aktörlerini tabanına kadar kullanmaya devam ediyor. Onlardan azamisini alıyor. Beni kullanmak istemiyorsa adam ben ne yapabilirim ki? Karar verici prodüktörler.”



“İFFET SİNEMASI HALA AKILLARDA”

İffet’in hala akıllarda olduğunu belirten oyuncu, ”Efsaneyi yaratan merhum Kartal Tibet’tir. O sahne de Kartal Tibet’in aklına geldi. Kartal Tibet’in dehası.” yorumunda bulundu.


“MÜJDE’NİN NE DEDİĞİNİ SÖYLEYEMEM”

Tecavüz sahnesinin kendisine nasıl anlatıldığını açıklayan Faruk Peker, ”Sabah 08:00 Belgrad Ormanı’ndayız. Merhum Kartal Ağabey dedi ki ‘Faruk o denli bir şey yapacaz ki, 50 sene konuşulacak’. Taşı 50 seneye attı. Ben de yeni yetmeyim, 25 yaşındayım. ‘Nasıl olacak ağabey?’ dedim. Ahmet Sezerel de asistanı. Daha Müjde sete gelmemişti. Çabucak provayı yaptık.” dedi.

Müjde Ar’ın o sahneye verdiği yansıyı söyleyemeyeceğini belirten Peker, ”Müjde’nin ne söylemiş olduğini açıkça söylemem, yayınlayamazsın zira. Birinci yorumundan daha sonra kahkahalarla güldük.” tabirlerini kullandı.


“CEMİL BERBAT BİR ADAM DEĞİLDİ Kİ”

‘Cemil’ karakteriyle üzerinize ‘kötü adam’ karakterinin yapıştığını düşünmediğini lisana getiren Peker, şu açıklamalarda bulundu:

”Hiç düşünmüyorum. ‘Cemil’ makûs bir adam değildi ki… Vaktinin genç bıçkınıydı. daha sonrasındaki sahneyi açıp izleyin. ‘İffet’ ne diyor sazlıkların içinde; ‘Ben apayrı bir biçimde hayal ediyordum.’ O sahne tecavüz değil, ‘Cemil’in seksüel bir fantezisiydi…”



ŞİMDİLERDE BAKIN NE YAPIYOR

Türk sinemasının ünlü aktörlerinden Faruk Peker, şimdilerde Ankara’da gözlerden uzak bir hayat sürüyor. Peker, senaryo ve kitap yazıyor.
 
Üst