Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İflas eden Silikon Vadisi Bankası’nın satın alınmasıyla borsalar nefes aldı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa borsaları nefes alıyor ve Ibex-35, bankacılık sektörünün küresel bir mali krizin patlak vermesiyle ilgili tüm alarmları bir kez daha yeniden etkinleştirdiği bir Kara Cuma’nın ardından 8.900 puanın üzerinde %1,3 yükseldi.

Avrupa’da baskı, Credit Suisse’den, CDS’nin (yatırımcıların bir kuruluşun olası temerrüt riskine karşı aldığı sigorta) maliyetindeki keskin artış nedeniyle %8,5 düşüş yaşayan Deutsche Bank’a sıçradı.


Kalpleri durduran bu seanstan sonra Alman varlığı, genel olarak bankacılık sektörünün bölge genelinde olumlu davranmasıyla Pazartesi günü %6’dan fazla toparlandı. İspanya’da Santander ve BBVA %2’den fazla yükselirken, Sabadell kapanışta %1,5 hız kazandı. Artış sırasıyla %0,8 ve %0,6 olan CaixaBank ve Bankinter için daha ılımlı oldu.

Avrupa’daki düzenleyiciler, denetçiler ve kuruluşların kendileri, olası bulaşma riski karşısında sakinlik mesajları göndermek için ellerinden geleni yaparken, piyasa dün en büyük desteğini Atlantik’in diğer yakasından aldı.

Özellikle, merkezi Kuzey Carolina’da bulunan First Citizens Bank’ın, krizi tetikleyen Kaliforniya kuruluşu Silicon Valley Bank’ın (SVB) tüm mevduatlarını ve kredilerini satın alma kararı.

Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), diğer kuruluşların başarısız banka için teklif vermeleri için son tarihi uzatmak zorunda kaldı, ancak şimdiye kadar kimse onların yükünü omuzlama korkusuyla yanıt vermedi. Reuters’e göre, sonuçta First Citizens, SVB’nin yaklaşık 72 milyar dolar değerindeki varlıklarının çoğunu devralacak.

Kuruluşun tüm şubeleri böylece bu Pazartesi günü First Citizens Bank’ın ofisleri olarak açabildi. Ve FDIC, “sigorta limitine kadar” tüm mevduatları garanti etmeye devam edeceğini onayladı. Organizma, mevduat garanti fonu için SVB’nin iflasının maliyetinin yaklaşık 20.000 milyon dolar olacağını hesaplasa da bu rakam bir süre daha doğrulanmayacak.

Operasyon, First Citizens’ın ana şirketinde %50’ye veya şu anda ikinci bir kurtarma için müzakere edilen First Republic Bank’ta %20’ye varan artışlarla Wall Street’te sektörde güçlü bir toparlanmaya neden oldu.
 
Üst