Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İklim dostu bir şekilde kalkış yapın: Piller, hidrojen ve hibrit konseptlerle elektrikli uçuş

Hasan

New member
Hava trafiğini daha çevre dostu hale getirmek ve aynı zamanda artan küresel hareketlilik ihtiyacını karşılamak – araştırma ve endüstri, bir bütün olarak toplum için bu zorlukların üstesinden gelmek için teknolojik çözümler üzerinde birlikte çalışıyor. Elektrikli uçuş, endüstri için yeni bir çağın başlangıcını işaret ediyor: Özellikle kısa ve orta mesafeli uçuşlar için büyük bir potansiyel sunuyor. Teknolojik olgunluk seviyesinin düşük olması nedeniyle, öncelikle elektrikli uçuşun tüm yönlerinin detaylı bir şekilde incelenip araştırılması ve son aşamada test araçları kullanılarak pratikte test edilmesi gerekmektedir. Alman Havacılık ve Uzay Merkezi (DLR) bu alandaki temel ve uygulamaya yönelik araştırmaları bir araya getirir ve hava trafiğinin elektrifikasyonu için gereken tüm becerileri bir araya getirir: Buna pil, hidrojen ve yakıt hücresi teknolojisi, elektrikli tahrikler hakkında bilgi birikimi, entegrasyon dahildir. uçaktaki alternatif tahrik sistemlerinin yanı sıra uçuş testi ve genel sistem değerlendirmesi.


Daha iklim dostu uçuş için kilit faktör olarak enerji kaynakları



Piller, yakıt hücreleri veya hibrit konseptler – mümkün olduğunca emisyonsuz enerji teknolojileri, hava trafiğinin iklim üzerindeki etkisini önemli ölçüde azaltmada belirleyici faktördür. DLR şu anda havaya elektromobilite getirmek ve uçuşu daha temiz ve muhtemelen çok daha sessiz hale getirmek için çeşitli yaklaşımları araştırıyor.


Kısa mesafeler için akülü elektrik uçuşu



Örneğin DLR, Bauhaus Luftfahrt ile birlikte 19 koltuklu hibrit-elektrikli uçak alanında hangi seçeneklerin olduğunu analiz etti. Çalışmada, bilim adamları pilli elektrikli tahriki gaz türbinlerine dayalı bir menzil genişletici ile birleştirdiler. Sonuç: Bu kombinasyonla, banliyö uçakları alanındaki CO₂ emisyonlarının büyük bir kısmından şimdiden kaçınılabilir. Aynı zamanda, yeni konuşlandırma senaryoları da mümkündür: gelecekte, 350 kilometreye kadar mesafelere sahip bu sınıftaki küçük uçaklar, örneğin, daha az iyi bağlantılara sahip orta ölçekli şehirlerdeki havalimanlarında hava taksisi olarak hizmet verebilir. yeni bağlantılar. Bataryalı elektrikli tahrikler için belirleyici kriter, batarya hücrelerinin performansı, ağırlığı, hizmet ömrü ve güvenliğindeki diğer teknolojik gelişmelerdir.


Gaz türbinlerinde ve yakıt hücrelerinde yeşil hidrojen



Yenilenebilir kaynaklardan üretildiğinde, bir enerji taşıyıcısı olarak hidrojen, daha iklim dostu havacılığın yolunu açabilecek çeşitli avantajları bir araya getirir: Gaz türbinlerinde yanma CO₂ emisyonu veya kurum partikülü üretmez. En büyük zorluk, uçakta hidrojen depolamaktır. Bugünün perspektifinden bakıldığında, hidrojen yakıt hücresi, orta mesafeli ticari havacılık için yeterli güç ve menzil sağlamak için uzun vadeli bir potansiyele sahiptir. Yakıt hücreleri, ortam havasındaki su ve oksijeni elektrik ve suya dönüştürür ve yüksek düzeyde verimlilikle karakterize edilir. Bununla birlikte, havacılık uygulamaları için yakıt hücreleri hala araştırma ve geliştirme aşamasındadır. DLR, diğer şeylerin yanı sıra, dört koltuklu Hy4 araştırma uçağıyla yakıt hücresi tahrikinin olanaklarını araştırıyor. Buradaki odak, yakıt hücresi ünitesinin performansını ve sistem entegrasyonu ve onayının artırılmasıdır.


E2Flight Konferansı – endüstri konferansı



Stuttgart Üniversitesi’ne bağlı DLR Teknik Termodinamik Enstitüsü ve Uçak Tasarımı Enstitüsü tarafından Stuttgart Havalimanı’nın desteğiyle düzenlenen “E2Flight” konferansı, şubat ayında beşinci kez elektrikli uçuş konusunda uluslararası camiayı bir araya getirecek. 20 ve 21, 2020. Elektrikli uçuşa girişin tüm yönlerini ele alıyor ve bilim, siyaset ve ulusal ve uluslararası kuruluşlar alanlarından paydaşları birbirine bağlıyor.
 
Üst