Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İlaç firmaları taahhüt ettiği indirimi yapmıyor: Hastalar 78 ilaçta ek fiyat ödüyor

Leila

Global Mod
Global Mod
Toplumsal Güvenlik Kurumu ile mutabakat yapmalarına karşın kimi ilaç firmaları iskonto indirimi uygulamıyor. 78 ilaçta firmalar, kamu kurum iskontosunu uygulamayı bıraktı ya da daha az uyguluyor.

Toplumsal Güvenlik Kurumu, firmaların taahüt ettiği indirimi yaptığını var iseyıyor lakin kimi firmalar bu indirimi yapmıyor. Ortadaki farkı hastalar ödemek zorunda kalıyor. Hastaların bir kutu ilaç için ödediği ek fiyat 132 TL’ye kadar çıkıyor.

“KANSER İLAÇLARINDA YAKLAŞIK 107 TL ÖDENİYOR”

Birtakım ilaç firmalarının iskonto muahedesini uygulamamıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan İstanbul Eczacı Odası Lideri Pınar Özcan, “Kanser ilaçlarının bir adedinde hasta o ilaca ulaşmak istiyorsa 107 TL, epilepsi ilacının birinde 15 TL, bir kutu için bunlar. Romatizma ilacı için 132 TL, kan sulandırıcı için 49 TL, insülin ilacı için 18 TL, tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaç 54 TL, bir kalp ilacında bir daha 20 TL yi bulan bunlar küçük küçük örnekler. Bunların sayısı fazla.” dedi.

Sistemde iskontolu ilaç olarak göründüğünü lakin ilacın gelişinde indirim uygulanmadığını belirten Özcan, firma ve SGK içindeki olay bulunmasına karşın beyan eden yansıtan kişi eczacılar oluyor ve vatandaşlardan reaksiyon gördüklerini söylemiş oldu.

Şu anda en büyük ıstırap yaşayanların diyaliz hastaları olduğunu açıklayan İstanbul Eczacı Odası Lideri Pınar Özcan, “Diyaliz hastalarındaki kasvet şu biçimde her seferinde, 60 adet ya da 120 adet diyalizde kullanılan solüsyon dediğimiz çözeltiler yazılıyor. Bunlar bir seferde hastaya bir reçetede 600 TL’den bin TL’ye, bin 200 TL’ye varan fark demek. hasta bunu günde 2 ya da 5 sefer kullanıyor. Kişi bu ilacı kullanmazsa hayatı riske giriyor.” dedi.

İlaç firmaları artan maliyetleri münasebet gösteriyor. Türk Eczacılar Birliği ve 54 eczacı odası Toplumsal Güvenlik Kurumu’na sorunun aciliyetini iletti..

Okumaya devam et...
 
Üst