Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İlaç sektörü, Avrupa’nın ABD ve Asya’ya kıyasla rekabet gücünü kaybettiği konusunda uyarıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
9 Eylül 2023 Cumartesi, 15:37.


Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • heyecan






  • LinkedIn






  • Telgraf

1990’ların başında yeni ilaçların %41’i Avrupa’da üretilirken, 2017-2021 döneminde bu oran yalnızca %21’di. Nedeni? Avrupa, ilaç Ar-Ge yatırımı konusunda geride kalmıştır. Amerika Birleşik Devletleri’nde 1990 ile 2020 arasında neredeyse 11 kat artarak şu anda toplam yatırımın yarısından fazlasını temsil ederken, Avrupa’da yalnızca beş kat arttı ve daha önce Ar-Ge yatırımının üçte birinden azını temsil eder hale geldi. farmasötik araştırmalara ayrılan pay %48,8’e ulaştı. Hızlanan ve halihazırda toplam yatırımın %8’ini oluşturan Çin’i de unutmayalım. Avrupa İlaç Endüstrisi Federasyonu’nun (Efpia) genel müdürü Nathalie Moll, kaybedilen rekabet gücünü yeniden kazanmak için “sınai mülkiyeti koruyan ve yeniliği teşvik eden yeni bir Avrupa farmasötik mevzuatının” teşvik edilmesi gerektiğini açıkladı. İspanyol İlaç Endüstrisi XXII Toplantısında Moll, Avrupa Komisyonu teklifinin, düzenleyici veri koruma temel süresinin 8 yıldan 6 yıla düşürülmesi ve yetim ilaçların ticari münhasırlığının 10 yıldan 9 yıla düşürülmesi gibi çeşitli unsurlarını eleştirdi. yıllar.


Almirall’ın İspanya ve Portekiz’deki genel müdürü Lidia Martín ise ilaç sektörünün istikrarı sağlayacak önlemlere ihtiyaç duyan yüksek riskli bir sektör olduğunu ve AK tarafından önerilen mevcut reformun bunu başaramayacağını vurguladı. «Bir ilacın geliştirilmesi, ortalama 2 milyar avro civarında, çok yüksek riskli bir yatırımdır. Bize öngörülebilirlik sağlayacak Avrupa mevzuatına ihtiyacımız var çünkü yatırım çekmek bu faktöre bağlı olacak” dedi. Daiichi Sankyo, Roche Farma ve Amgen temsilcileri de mevcut incelemede yer alan Ar-Ge teşviklerindeki azalmanın, sektördeki küresel yatırımların ülkemizde kalmasını tehlikeye attığını vurguladı.






Yorum





Hata bildir
 
Üst