Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İmaz, yenilenebilir yakıtların kısıtlanması konusunda “ideolojik kapalılık” konusunda uyardı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Repsol CEO’su Josu Jon Imaz, mevcut yöneticilerin “ideolojik kapalılığı nedeniyle karbonsuzlaştırmaya yönelik teknolojik yarışı kaybedeceğimiz” uyarısında bulunarak İspanyol ve Avrupalı yetkililere uyarıda bulundu. Yürütme, AB’nin yalnızca elektrifikasyon konusunda değil, aynı zamanda yeşil yakıtların geliştirilmesi konusunda da sürdürülebilir hedeflere ulaşmak için “tarafsızlık” uygulaması gerekliliği üzerinde ısrar etti.


Muzkiz’deki (Vizcaya) Petronor fabrikasında bir elektrolizörün devreye alınması sırasında gerçekleşen bir etkinlikte İmaz, dünya ekonomisinin büyük bir kısmının “muhtemelen yirmi veya otuz yıl içinde elektriğe kavuşturulamayacağını” hatırlattı. Bu da ağır taşımacılık, denizcilik, havacılık, çimento, kimya ve kağıt gibi sektörleri etkileyecek. “Ekonominin %50’si elektrifikasyonsuz olacak ve bunun da yenilenebilir yakıtlarla karbondan arındırılması gerekiyor” dedi.

Yönetici, Avrupa’nın 2035’ten itibaren içten yanmalı motorları yasaklayacağını, ABD’de ise kamyon gibi özellikleri nedeniyle elektrikli olamayacak araçlara alternatif olarak yenilenebilir yakıt kullanan motorlar elde etmek için şimdiden yatırım aradıklarını hatırlattı. veya otobüsler vb. “İdeolojik açıklığa sahip olmalıyız ve karbondan arındırılmış yakıtları ideolojinin değil teknolojinin belirlemesine izin vermeliyiz” dedi.


İspanya genelinde dört elektrolizör



Repsol, Vizcaya’daki sanayi merkezinde teknolojisi tamamen Avrupalı olan bir elektrolizör ile yeşil hidrojen üretmeye başladı. Bu, şirketin Muskiz belediyesinde bulunan Petronor rafinerisinde endüstriyel kullanım için yılda 350 ton yenilenebilir hidrojen üretme kapasitesine sahip bu yapıyı başlatmasına yol açan karbondan arındırma planındaki kilometre taşlarından biridir.

Şirketin CEO’su Josu Jon Imaz, Bask Bölgesi’nin Lehendakari’si Íñigo Urkullu’ya eşlik ederek enerji şirketinin Bilbao yakınlarındaki tesislerinde bu elektrolizörün lansmanına katıldı. Şirkete göre bunun etkinleştirilmesi, endüstriyel merkezlerinin dönüşümünün temel bir rol oynadığı süreçte “Repsol’un net sıfır emisyona doğru yolunda bir kilometre taşı” anlamına geliyor.

Petronor başkanı Emiliano López Atxurra, bu elektrolizörün “Avrupa teknolojik ve ulusal endüstriyel işbirliğine” vurgu yaptı; bu, son aylarda İspanya’da başlatılan diğer tesislerde görülmeyen bir husustur. Önümüzdeki yıllarda Petronor’un 10 MW ve 100 MW kapasiteli iki elektrolizörü daha olacak. İkincisi, büyük ölçekte, Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa’nın ortak çıkarlarını ilgilendiren stratejik bir proje olarak kabul edilmiştir.

Repsol, İspanya’daki dört büyük sanayi merkezinin yakınına karbon giderme kolu olarak başka elektrolizörler kuracak. Mesela Cartagena’da bulunanın kapasitesi 100 MW olacak; Tarragona’daki 150 MW’lık proje İspanya’nın en büyüğü olacak ve Avrupa Komisyonu tarafından İnovasyon Fonu programı kapsamında fon almak üzere yenilikçi bir proje olarak seçildi. Ayrıca Repsol, Puertollano (Ciudad Real) ve Acoruña’daki endüstriyel komplekslerinin yakınında 30 MW’lık elektrolizörler kurmayı planlıyor.

Yenilenebilir hidrojen, yenilenebilir yakıtlar gibi daha düşük karbon ayak izine sahip ürünlerin üretilmesi süreçlerinde hammadde olarak kullanılıyor. Ayrıca elektrolizörlerin geliştirilmesi, hidrojenin endüstride, mobilitede, gaz ve yenilenebilir elektrik sektörlerinde kullanımı için gerekli altyapının konuşlandırılmasına olanak tanıyacak ve böylece bu sektörlerle ilişkili Avrupa üretimini teşvik edecektir.

Josu Jon Imaz. Bu karbondan arındırma çalışmasının bir parçası. 2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşmayı taahhüt eden ilk grup bizdik. Bu proje, endüstriyel dönüşümün bir parçası. Endüstri, endüstriyel, iyi ücretli, istikrarlı işler yaratır ve inovasyon ve teknolojinin büyüdüğü bir topluma sahip olmamızı sağlar.
 
Üst