Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

IMF, 1990’dan bu yana en kötü veri olan 2028’e kadar dünya büyümesinin %3 olacağını tahmin ediyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Uluslararası Para Fonu (IMF) küresel, Avrupa ve İspanya makroekonomik tahminlerini önümüzdeki hafta yayınlayacak, ancak bu Çarşamba günü genel müdürü Kristalina Georgieva, kuruluşun küresel gayri safi yurtiçi hasıla (GSYİH) büyümesinin yaklaşık %3 civarında olmasını beklediğini duyurdu. Bu, 1990’dan bu yana en kötü orta vadeli beklentileri temsil ediyor. Veriler ayrıca, son 20 yılda %3,8 olan küresel GSYİH’nın ortalama büyümesinin altında.


IMF ve Dünya Bankası’nın bahar toplantılarında yaptığı açılış konuşmasında Georgieva, bu durumun “yoksulluğu azaltmayı, covid krizinin ekonomik yaralarını sarmayı ve herkes için yeni ve daha iyi fırsatlar sağlamayı daha da zorlaştırdığını” belirtti.

Veriler yeni değil, çünkü Ocak ayında yayınlanan son tahminleri de 2023 için %2,9 ve 2024 için %3,1 büyüme gösterdi. Her halükarda Georgieva, büyümenin “zayıf” olmaya devam ettiğini vurguladı. hem kısa hem de orta vadede tarihsel rekor.

Georgieva yaptığı konuşmada, siyasetçilerin hedefinin kısa vadede “sağlam” bir toparlanma sağlamak ve “daha kapsayıcı, daha sürdürülebilir ve daha güçlü” büyümenin temellerini atmak olması gerektiğini belirtti. Böylece takip edilmesi gereken bir dizi önceliğe işaret etti. Birincisi, ikisi olmadan güçlü büyüme sağlanamayacağı için enflasyonla mücadeleyi ve finansal istikrarı korumayı yerleştirdi.

Her halükarda Georgieva, bankaların artık 2008 krizinden daha sağlam ve dayanıklı olduğunu vurguladı, ancak yetkilileri bankacılık sektöründe veya banka dışı finans sektöründe gizli güvenlik açıkları olması durumunda tetikte olmaya çağırdı.

İkinci öncelik, orta vadede büyüme beklentilerini iyileştirmektir. Bu nedenle, yetkilileri yapısal reformlar yoluyla üretkenliği ve büyüme potansiyelini artırmaya, dijital devrimi hızlandırmaya ve iş ortamını iyileştirmeye çağırdı.

Fon başkanı tarafından belirlenen üçüncü öncelik, en yoksul ülkelerin borç sorunlarını azaltmak için uluslararası dayanışmayı artırmaktır.
 
Üst