Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

IMF, enflasyonun düşürülmesine yardımcı olmak için kamu harcamalarının sınırlandırılmasını istiyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Uluslararası Para Fonu (IMF), pandeminin ve enerji krizinin ekonomik etkisini yatıştırmaya hizmet etse de artık fiyatlardaki artışa katkıda bulunabilen, yıllarca süren teşvik politikaları ve doğrudan yardımdan sonra hükümetlere bir kez daha uyandırma çağrısı yapıyor. talebi canlandırmaya devam ederek.


Yakında çıkacak ‘Mali İzleme’ raporunda daha kapsamlı olarak yer alacak olan kısa bir ileri analizde, ajans fiyat istikrarını yeniden sağlamak ve vatandaşların karşılaştığı yaşam maliyetindeki artışı yavaşlatmak için “akıllı maliye politikaları” çağrısında bulunuyor.

Bu belgeyi hazırlamak için IMF, “gıda ve enerji fiyatlarının diğer kalemlerin üzerinde büyüdüğü bir dönem” olan 2021 ortası ile 2022 ortası arasındaki “beklenmedik” enflasyonun etkilerini inceledi. Ve maliye politikalarının, uygun şekilde kullanıldıkları takdirde en savunmasız hane halklarının bütçelerini sürdürmeye yardımcı olabileceği sonucuna varıyor.


gelir etkisi



Ajans altı temsili ekonomide (Kolombiya, Finlandiya, Fransa, Kenya, Meksika ve Senegal) kamu anketleri yürüterek enflasyonun aileleri üç ana kanal aracılığıyla etkilediğini tespit etti: tüketim kalıpları, maaş gelirleri, emekli maaşları veya transferler ve son olarak. , varlıklarının ve yükümlülüklerinin gelişimi.

Etki ülkeler arasında farklılık gösterse de, net bir sonuç var: Gıda fiyatlarındaki hızlı artış, düşük gelirli ülkelerdeki en yoksul aileleri “orantısız” şekilde yaraladı çünkü gıda “toplam tüketimin büyük bir bölümünü oluşturuyor.

Aynı şekilde, fiyatlardaki artışın, ücretlerin fiyatlardaki artışa “yetişemediği”, hammadde ithal eden ekonomilerin gelirlerini de daha ciddi şekilde aşındırdığını onaylıyorlar.

Bu durumla karşı karşıya kalan IMF, merkez bankalarının eylemlerini maliye politikalarıyla destekleyen bu eski ekonomik reçeteye başvuruyor ve parasal kuruluşların hükümetlerin desteği olmadan tek başlarına hareket ettiklerinde faiz oranlarını “önemli ölçüde” artırmaları gerektiğini açıkça ortaya koyuyor. Faizin enflasyonla mücadelesinin etkili olabilmesi için. “Mali sıkılaştırma oranların daha az yükselmesine izin veriyor” diye ısrar ediyorlar. Hesaplamalarına göre, kamu harcamalarını GSYİH’nın yüzde bir puanı azaltmak, enflasyonu yarım puan sınırlayabilir.

Bununla birlikte IMF, bu maliyet sınırlamasının, kamu hizmetleri gibi faktörlerden daha fazla yararlanan veya uyum politikalarından daha büyük ölçüde etkilenebilecek gruplar olduklarından, en savunmasız ailelere daha fazla transfer ile bir denge bulması gerektiğini vurgulamaktadır. vergi artışı veya harcama kesintileri.
 
Üst