Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

IMF, İspanya'nın büyümesini bu yıl için yarım puan artırarak %2,4'e çıkardı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
6 Haziran 2024 Perşembe, 15:45.

| 16:50'de güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Uluslararası Para Fonu (IMF), İspanya'ya yönelik 2024 büyüme tahminini iyileştiriyor. Ve bunu Nisan ayındaki tahmin olan %1,9'dan, onda beş daha fazla, %2,4'e güçlü bir şekilde çıkarıyor. Bu rakam aynı zamanda Hükümetin tüm yıl için beklediği %2'nin de üzerindedir.

'Madde IV' olarak adlandırılan çerçeve kapsamında ülkeye yaptığı resmi ziyaret sonunda, 2025 yılı tahminini 2026 ile aynı seviyede %2,1 olarak koruyan kuruluş, “dikkat çekici direnci” olumlu değerlendirdi. İspanyol ekonomisinin yüksek küresel belirsizliğe ve finansal koşulların sıkılaşmasına bağlı olduğu belirtiliyor.

Kuruma göre, hizmet ihracatının sağlam gelişimi ve tüketimin gücü bu gücün ana itici güçleri oldu. Raporda, “Hanehalkı tasarruf oranının kademeli olarak normalleşmesi ve reel ücret gelirlerinin istikrarlı bir şekilde artmaya devam etmesiyle özel tüketimin güçlenmesi bekleniyor” ifadesine yer verildi.

Ancak IMF, yatırımların 2019'a göre daha düşük seviyelerde kaldığını hatırlatıyor. Bu zayıflık, üretkenlik artışının yavaşlamasına katkıda bulunuyor. Ancak mali koşullardaki ve Avrupa fonlarındaki iyileşmenin bu göstergenin bu yıl %4'ün üzerine çıkmasına yardımcı olacağından emin.


Örgüt ayrıca işgücü piyasasındaki duruma hem kireçten hem de kumdan birini veriyor. Kısmen ekonomideki önemli göç akışları ve işgücüne artan katılım sayesinde iyi performansa değer veriyor. Ancak işsizlik oranının Avro Bölgesi'ndeki en yüksek seviyede kalmaya devam ettiği uyarısında bulunurken, “emeklilik sisteminin sürdürülebilirliğini garanti altına alacak” bir dizi önlemin alınması tavsiye ediliyor.

IMF, işgücü piyasasının “katılığına” rağmen, kısmen resmi endeksleme hükümlerinin yaygınlığının düşük olması ve Mayıs 2023'te varılan ücret anlaşmasının sağladığı rehberlik nedeniyle ücret baskılarının “kontrol altında” kaldığına dikkat çekiyor. ulusal düzeyde.

Her halükarda kurum, Hükümet'i, işgücü piyasasındaki herhangi bir girişimin “istihdam ve büyüme üzerindeki istenmeyen etkilerden kaçınacak şekilde” dikkatle tasarlanması gerektiği konusunda uyarıyor. Yöneticinin çalışma gününü 37,5 saate düşürme niyetiyle örtüşen bir uyarı.


Vergi disiplini



IMF temsilcileri, Hükümetin “zorlu siyasi ortama rağmen” mali disiplin konusundaki kararlılığını memnuniyetle karşılıyor. Ancak önümüzdeki yıllarda kamu borcunu aşağı yönlü bir yolda tutmak amacıyla orta vadede “sistemin verimsizliklerini sınırlamak ve vergi tabanını genişletmek” için “açık bir plana” ihtiyaç olduğu konusunda uyarıda bulunuyorlar. Açıkça belirtilmese de bu öneri genellikle kesintilerin kaldırılması ve KDV gibi rakamlarda indirimli oranların artırılmasıyla eş anlamlıdır.

Mali bölümde, Washington merkezli kuruluş özellikle bankalar ve enerji şirketlerine uygulanan ve başlangıçta geçici olan olağanüstü vergilere odaklanıyor ve Hükümet bunların nasıl kalıcı hale getirileceği üzerinde çalışıyor. Bu noktada, eğer böyle bir durum söz konusu ise bu rakamların “olası çarpıklıkları en aza indirecek şekilde” milimetresine kadar tasarlanması gerektiği uyarısında bulunuyorlar.





Yorum





Hata bildir
 
Üst