Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Inditex, düşük satış oranına rağmen %11 daha fazla, 1.294 milyon kazandı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
5 Haziran 2024 Çarşamba 07:46

| 18:10'da güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

Inditex, çılgın büyüme temposunda frene basıyor. Her çeyrekte rekor üstüne rekor kırmanın baskısı altında olan tekstil devi, bu Çarşamba günü ilk mali çeyreğinde 1.294 milyon Euro kar elde ettiğini duyurdu; bu, bir yıl öncesine göre %10,8 artışla, 5,3 milyar Euro'nun ulaştığı tüm rakamı aşma mücadelesi veriyor. 2023.

Bu ılımlılık özellikle %7,1 artışla 8,15 milyar avroya yükselen satışlarda dikkat çekti. Salgının şoku dikkate alınmadan, 2019'dan bu yana ilk çeyrekte artış çift haneli rakamları aşmadı. Aslında firma, 2023'ün üçüncüsünden bu yana art arda üç çeyrekte %10'un altında büyüme elde etti.

Analistler, talepteki yavaşlama karşısında haftalardır bu olasılığa dair uyarıda bulunuyor, ancak bu yavaşlama yeni mali dönemde yeniden ivme kazanıyor gibi görünüyor: 1 Mayıs ile 3 Haziran arasında, ilkbahar/yaz koleksiyonu zaten vitrinlerde Satışlar bir yıl öncesine göre %12 arttı.

Dahası, büyümedeki yavaşlamaya rağmen gerçek şu ki firma, satışların karlılığını ölçerken yatırımcılar için önemli bir gösterge olan brüt kar marjı ile %7,3 daha fazla olan 4 milyar 940 milyon Euro'luk brüt kar marjıyla gücünü koruyor. Bu direncin arkasında uygulanan sıkı maliyet kontrolü yatıyor.


İspanya gibi ülkelerde enflasyonun talep üzerindeki olası etkisi konusunda da bazı endişeler vardı. Ancak Inditex'in CEO'su Óscar García Maceiras, analistlere yapılan sunumdaki şüpheleri hafifletmekten sorumluydu. “İspanya'daki satışların gelişiminden çok memnunuz” dedi ve “tüm markalarımız için karlı büyüme fırsatlarını görmeye devam ediyoruz” diye konuştu.


Piyasa tepkisi



Piyasanın tepkisi anında geldi; Barclays gibi bazı analistler, satışlardaki yavaşlamaya rağmen hesapların “beklentilerin üzerinde” olduğunu belirtti. Hisseleri %3,73 artışla 45,5 euroya yükseldi. Böylece firma bu yıl şu ana kadar %17,5'lik bir artış elde etti ve Mart ayında ulaşılan maksimum 47 avrodan yalnızca %3,2 uzakta.

O dönemde Inditex, 2023 mali yılı sonu için zaten rekor sonuçlar sunmuştu; 5 milyar 381 milyon kar elde ederek bu rakam bir önceki yıla göre %30,3 artış gösterdi ve enflasyonun tüketici satın alma gücü üzerindeki etkisi ve jeopolitik türbülans konusundaki korkularla karşı karşıyaydı. bazı pazarlarında.

Yıllık 5.000 milyon avroluk bu engel, yalnızca geçen yıl diğer iki Ibex şirketi (Santander ve BBVA) tarafından aşıldı, dolayısıyla bu başarıyı tekrarlamanın zorluğu çok büyük.


Belén Romana, yeni danışman



Inditex, 9 Temmuz'da yapılacak hissedarlar genel kurulunda onaylanacak olan bazı değişiklikleri yönetim kuruluna sunmak için bu günün avantajını kullandı. Bunlardan en dikkate değer olanı, Anne Lange'nin yerine Belén Romana'nın bağımsız bir direktör olarak en yüksek yönetim organına dahil edilmesidir.

Romana, Sareb'in başkanıydı ve 2015'ten beri Banco Santander'in direktörlüğünü yapıyor. İspanya Hükümeti Ekonomi Bakanlığı'nın Ekonomi Politikası genel müdürü ve Hazine genel müdürü olmasının yanı sıra İspanya Merkez Bankası'nın da direktörlüğünü yaptı. ve CNMV. Aynı zamanda Resmi Kredi Enstitüsü ve Ekonomi Bakanlığını temsil eden diğer kuruluşların danışmanlığını da üstlendi.

Konsey ayrıca yönetim kuruluna yeni yöneticilerin görev süresinin iki yıla indirilmesini de önerecek.

Inditex son aylarda mağaza açmaya devam etti. Özellikle 28 pazarda açılış gerçekleştiren şirket, ilk mağazalarını Şubat ayında Özbekistan'da açtı. Inditex'in savaşın başlamasıyla bu pazarı terk ettikten sonra halihazırda 48 mağazasının yeniden açıldığı Ukrayna'ya dönüşü de bu döneme damgasını vurdu. Toplamda ve ilk çeyreğin sonunda firma 5.698 mağaza işletiyordu.





Yorum





Hata bildir
 
Üst