Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Inditex ilk çeyrekte %54 daha fazla kazandı ve satışlarını %13 artırdı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Inditex, 2023-2024 mali yılının ilk çeyreğinde (1 Şubat ile 30 Nisan arasında) 1.168 milyon Euro net kar kaydetti ve bu, “güçlü” operasyonel performans sayesinde bir önceki yıla göre %54’lük bir artışı temsil ediyor. , grup tarafından Çarşamba günü bildirildiği üzere. Ayrıca 2022’nin ilk çeyreğinde Rusya ve Ukrayna için yapılan 216 milyon euro’luk provizyon olmasaydı net kar 940 milyon euro olacaktı.


Satışlar, hem mağazada hem de ‘çevrimiçi’ kanalda “çok tatmin edici” bir gelişme ile %13 artarak 7.611 milyon Euro’ya ulaştı. Amancio Ortega tarafından kurulan moda grubu, yaptığı açıklamada satışların tüm coğrafi bölgelerde ve tüm formatlarda olumlu olduğunu vurguladı.

Aynı şekilde brüt kar marjı da %14 artarak 4.603 milyon Euro’ya ulaştı ve %60,5 (34 baz puan daha fazla) oldu. Ve işletme giderleri, satış büyümesinin altında, %13 büyüdü. Faaliyet sonucu (Ebitda) %14 artarak 2.195 milyon Euro’ya yükselirken, net faaliyet sonucu (Ebit) %43 artarak 1.483 milyon Euro’ya ulaştı.


Alakalı haberler







İlk mali çeyrekte şirket 17 pazarda açıldı. Dönem sonunda, Inditex 5.801 mağaza işletiyordu.

İkinci çeyreği karşı karşıya getiren şirket, ilkbahar-yaz koleksiyonlarının müşterileri tarafından “çok beğenilmeye” devam ettiğini vurguladı. Böylece 1 Mayıs – 4 Haziran 2023 tarihleri arasında sabit kur üzerinden mağaza ve internet satışları 2022 yılının aynı dönemine göre %16 arttı.


İkinci el



Galiçya’daki çok uluslu şirketin üzerinde çalıştığı projelerden biri, 2022’nin sonunda Birleşik Krallık’ta lanse edilen ve önümüzdeki dönemde Fransa, Almanya ve İspanya’da satışa sunulacak olan ikinci el Zara İkinci El formatında. sonuçların sunumunda CEO Óscar García Maceiras tarafından belirtildiği gibi.

İlk başta bu formatın daha sonra İspanya’ya geleceği düşünülse de firma nihayet yıl bitmeden platformu ülkemizde de kullanıma sunacak. Amaç, müşterilerin sürdürülebilirlik politikası kapsamında bağış, onarım veya kişiler arasında satış yoluyla giysilerinin kullanım ömrünü uzatmalarıdır.

Bu sayede grup, ikinci el Zara kıyafetlerini tamir etme, yeniden satma veya bağışlama fırsatı sunuyor. Projeye mağazalarda, web’de ve mobil aplikasyon üzerinden ulaşılabilir. Özellikle, onarım hizmetiyle müşteriler, kullanılmış herhangi bir Zara giysisinde, düğmelerin ve fermuarların değiştirilmesinden dikişlerin onarılmasına kadar her mevsim değişiklik talebinde bulunabilecekler. Müşteri, süreci tamamen ‘çevrimiçi’ olarak veya dilediği Zara mağazasında gerçekleştirebilir.
 
Üst