Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Inditex, Marta Ortega’nın ilk yılında rekor satış ve kar elde etti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Inditex, 2022’de pandemi öncesindeki rakamları toparladı ve hatta daha da ileri gitti. Zara, Pull & Bear veya Massimo Dutti gibi çok uluslu firmaların sahibi, gelirine neden olan covid krizi patlak vermeden önce, 2021 mali yılına göre %17 ve 2019’a göre %15 daha fazla satışlardan 32.569 milyon avro girdi. dünya çapında mağazaların kapanması nedeniyle hacim keskin bir şekilde düşecek.


Ancak o yıllar artık geçmişte kaldı ve Marta Ortega’nın Pablo Isla’nın ayrılmasının ardından şirkete icracı olmayan başkan olarak liderlik etmesinin birinci yıldönümünde, şirket tarihinin en iyi sonuçlarını verdi. Ulusal Menkul Kıymetler Piyasası Komisyonu’na (CNMV) bu Çarşamba teslim edilen hesaplara göre net kâr da 4.130 milyon avroya çıkarak bir önceki yıla göre %27 ve 2019’a göre %15 daha fazla.

Ve tüm bunlar, grubun net faaliyet sonucunun (EBIT) %8,5’ini temsil eden, ancak savaşın patlak vermesinden sonra Inditex’in faaliyetlerini askıya almaya ve 500’den fazla mağazasını Rusya’ya satmaya karar verdiği Rusya pazarının katkısı olmadan gerçekleşti. Daher grubu. .


Alakalı haberler







«2022’nin mükemmel sonuçları, iş modelimizin gücünü ve moda teklifimizin, müşterilerimizin deneyiminin, sürdürülebilirliğe olan bağlılığımızın ve ekiplerimizin yeteneğinin devam edeceği bir sonraki gelişim düzeyine doğru ilerleme yeteneğini gösteriyor. anahtar olun”, şirketin yeni CEO’su Óscar García Maceiras belirtti.

Temettüyü %29 artırarak hisse başına 1,20 avroya çıkaracak olan çok uluslu şirket, hem fiziksel mağazalarda hem de çevrimiçi olmak üzere tüm pazarlarında satışların arttığını gösteriyor. Şirketin birkaç yıldır tanıtımını yaptığı bir kanal, 2022’de 7.806 milyon avroya ulaşıyor, bu rekor bir rakam, Amancio Ortega tarafından kurulan grubun 2024 hedefi olarak İnternet satışlarında elde ettiği toplam cironun %30’una yakın.


Temettüler de rekor



Bu sonuçlarla birlikte, Marta Ortega’nın başkanlık ettiği yönetim kurulu, Genel Kurul’a 2022 yılı için temettüde, 0,796 Euro’luk adi temettü ve olağanüstü bir temettüden oluşan hisse başına 1,20 Euro’ya kadar %29 artış teklif edecek. hisse başına 0,404 euro temettü. Temettü, ilki 2 Mayıs’ta hisse başına 0,60 Euro ödemeyle ve ikincisi 2 Kasım’da hisse başına 0,60 Euro olmak üzere iki eşit ödemeden oluşacak.


Amancio Ortega.


Amancio Ortega.


efe




Amancio Ortega, bu yıl Inditex’ten 2.217 milyon temettü alacak
 
Üst