Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Indra, hava trafiği ve savunma çalışmaları sayesinde kârını %40 artırdı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Savunma teknolojisinin yükselişi, ancak hepsinden önemlisi hava trafik bölümü, Indra'nın ilk çeyrekte kârını %40 artırarak 61 milyon avroya ulaşmasını sağladı; bu, İspanyol teknoloji şirketi tarafından Pazartesi günü Mercado Ulusal Komisyonu'nda onaylandı. Seans kapanışında hisselerinin %8,5 oranında değer kazanarak hisse başına 19,53 euroya yükselmesine neden olan de Valores (CNMV).


CEO José Vicente de los Mozos, sonuçların sunulmasının ardından analist konferansında Indra'nın yeni uzay yan kuruluşunu entegre etmek için Hispasat'a girebileceğini ancak “tek seçenek bu olmadığını” açıkladı. «Hispasat, NewCo'nun operatör parçası olabilir mi (Indra'nın yeni uzay yan kuruluşuna atıfta bulunarak)? Evet, İspanyol olmayan başka bir şirket olabilir mi? Evet, önümüzdeki aylara, Avrupa'daki farklı şirketlerle ve bazı durumlarda Amerikan şirketleriyle yapacağımız görüşmelere bağlı” dedi Renault'nun eski başkanı.

Gelirler, özellikle geçen yılın ilk çeyreğine göre %63 büyüyen hava trafik yönetimi (ATM) ve %56 artan Savunma bölümlerinin büyümesi sayesinde %22 arttı. Şirket, özellikle Kanada ve Kolombiya'daki sözleşmeler için ATM'nin ve özellikle İspanyol Kamu Yönetimi ve seçimlerin geliştirilmesine yönelik projeler için Minsait'in kaydettiği “güçlü” artışa vurgu yaptı. Bu sonuçlar sayesinde Indra, yerel para biriminde 4 milyar 650 milyon avronun üzerinde bir gelir rakamına, 400 milyon avronun üzerinde rapor edilen bir Ebit'e ve 250 milyon avronun üzerinde serbest nakit akışına ulaşma yönündeki 2024 hedeflerini doğruluyor.


Tüm bölümler çift haneli



Ancak diğer bölümleri de çift haneli büyüme gösterdi: Mobility (%19) ve Minsait (%12). Başkanlığını Marc Murtra'nın yaptığı ve José Vicente de los Mozos'un yönettiği şirket, Arjantin ve Şili'deki para birimlerindeki değer kaybı nedeniyle döviz kurunun bu ilk çeyrek gelirinden 7 milyon euro eksilttiğini fark etti.


Şirketin brüt faaliyet kârı (Ebitda), Ocak ve Mart ayları arasında 117 milyon Euro olup, bir yıl öncesine göre %27 artış gösterdi ve faaliyet marjı 2023'ün ilk çeyreğindeki %8,3'e kıyasla %9,3'e ulaştı. faaliyet sonucu (Ebit) %38,5 artışla 90 milyona ulaştı

Şirket, Indra'nın serbest nakit akışının, yüksek işletme kârlılığı ve işletme sermayesindeki değişimdeki iyileşme sayesinde 2023 yılının ilk çeyreğindeki 27 milyon avronun üzerine çıkarak Mart ayı sonunda 68 milyon avroya ulaştığını açıkladı. Ve ilk çeyreğin sonunda net borç, Aralık 2023'teki 107 milyon avro ve bir önceki yılki 27 milyon avroya kıyasla 89 milyon avroya ulaştı.


Indra Uzayı



Portföy, Minsait ve ATM'nin etkisiyle Mart 2023'teki mevcut portföyden %6 daha fazla artarak Mart ayı sonunda 7.199 milyon Euro'ya ulaşırken, Mobilite dışındaki tüm bölümlerdeki artışlarla net daralma %12 arttı.

«Stratejik planımızın uygulanmasına sağlam adımlarla başladık; ilk dönüm noktamız, uzay işindeki faaliyetlerimizin temel taşı olacak bir kuruluş olan Indra Espacio'nun yaratılmasının yönetim kurulu tarafından onaylanması oldu. Başkan Marc Murtra, “Bunlar üç aylık sonuçlardır ve stratejimizin uygulanmasında ilk küçük adımdır” dedi.

Mali sonuçlara ilişkin olarak şirketin CEO'su De los Mozos, yılın ilk çeyreğinin ticari ve mali göstergelerde “önemli büyüme” ile kârlılık ve kutu üretimindeki iyileşme ile karakterize edildiğini vurguladı. “Hiç şüphesiz bu üç aylık sonuçlar kendimiz için belirlediğimiz hedeflere ulaşmak için harika bir başlangıç noktasıdır” diye ekledi.
 
Üst