Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İş müfettişleri bu Salı günü grevlerinin ikinci gününde bir araya geliyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İşyeri kapılarında protestolar ve kısmi grevlerle başlayan grev, İş Müfettişliği’nin yüz yılı aşkın tarihindeki ilk süresiz grev haline geldi. CIG, CSIF, Sitss, Sislass, UGT, UPIT ve Usess sendikalarının çağrısıyla bu Pazartesi günü başladı. Şimdiye kadar tüm Teftiş protestolarına katılan CCOO ise, çatışmanın siyasallaştığını düşünerek süresiz grevden çekildi.


Bu Salı günü Madrid’deki Kamu Görevlerinden Sorumlu Devlet Bakanı’nda yoğunlaşan toplantıyı düzenleyenlerin talebi, müfettişlerin iş yükünden bunaldıklarını söylemeleri nedeniyle, Hükümetin örgüte yeni bir örgütsel yapı sağlamak için yeni bir iş listesini onaylamasıdır. zaman kaydı, pandeminin ERTE’si veya eşitlik planları gibi son yıllarda kabul edilen yeni çalışma düzenlemeleri.

Çalışma Bakanlığı verilerine göre son üç yılda teftiş faaliyeti yüzde 355 arttı. Personel, yaklaşık 21 milyon işçi için 2.000’in biraz üzerinde müfettiş ve yardımcı müfettişten oluşmaktadır.

Bu veriler iki bakanlığın karşı karşıya gelmesine neden oldu: Maliye ve Çalışma, örgütün bu yeni yapısı için ihtiyaç duyulacak asker sayısı konusunda anlaşmaya varmadıkları için. Sendika platformu, Hazine’nin örgütün İş Listesi’ni (RPT) değiştirmeye yönelik son teklifini değerlendirmek üzere geçen hafta Çalışma Bakanlığı tarafından toplandı.

Yolanda Díaz liderliğindeki Bakanlıktan, Kamu İşlevi teklifinin, Hükümetin, müfettişlere ek olarak “bölgesel yapıyı güçlendirmek için” geçen Teftiş Stratejik Planında aldığı taahhütlere uymadığına dair güvence verdiler. alt müfettişlerin “iş kanunu gözetimine uyumu iyileştirmek için koşullarında bir iyileşme oldu”.

Aynı şekilde bakanlık, Hazine’nin Teftiş sendikalarıyla çatışmayı yatıştırmaya çalıştıkları bu yeni teklifinin, teşkilatın bölgesel ihtiyaçlarını karşılamadığını ve “kısıtlı çabalarını yönetim kadrolarının takviye edilmesine yoğunlaştırdığını” anladı.

Ancak Maliye Bakanlığından, örgütteki iş listesinin bakanlıklar arasında mutabık kalınan bir “Hükümet kararı” olduğunu ve bu nedenle “toplu pazarlığın konusu olmadığını” belirtiyorlar.


Maaş zammı



Ayrıca, Mayıs ayında Teftişte 781 yeni işin 2023, 2024 ve 2025 yılları için Kamu İstihdam Tekliflerine (OPE) dahil edilmesine izin verildiğini ve ayrıca olağanüstü verimlilik için 6,15 milyon yeni kredi verildiğini hatırlattılar. tüm şablon.

Bu eke, Ekim 2022’de kararlaştırılan ve 2022’de %3,5, 2023’te %2,5 ve 2024’te %2 artış öngören maaş artışı ve %1,5’lik ek bir değişken eklenir. Birikimli olarak %9,8’e ulaşabilen artışlar Hazine’den vurgulanmıştır.

Ancak sendikalar bu çatışmadan pişmanlık duyuyorlar, çünkü onlara göre “koalisyon hükümeti içinde” kriterlerin eşitsizliğinin ve çatışmanın “açık kalmasının” pek faydası yok “eğer sonunda Çalışma Müfettişliği bir çözüm bulmadan devam edecekse” şu anda maruz kaldığı derin eksiklikler”.
 
Üst