Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İş Müfettişliği’nin büyük patronları Hükümete karşı isyana katılıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
23 Temmuz’da yapılacak genel seçim çağrısı bile İş müfettişleri ile Hükümet arasındaki çatışmayı yatıştırmayı başaramıyor. Tam tersi. Grup, Yöneticinin kamu kurumunu modernize etmek ve görevlilerinin çalışma koşullarını iyileştirmek için bu tarihten önce kararlaştırılan taahhütlere uymasını şart koşuyor. Bu nedenle grevler ve yoğunlaşmalar seçim sonrasına kadar felç olmaktan uzak bir şekilde sürdürülüyor ve yoğunlaştırılıyor.


Tüm gruptaki hoşnutsuzluk öyle ki, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Teftiş Kurulu’nun en üst düzey yöneticileri, 17 özerk topluluğun tüm bölge müdürleri ve taşra görevlileri şimdi bu mücadeleye katıldılar ve dün “derinliklerini” gösterdikleri bir manifestoya imza attılar. Yaklaşık iki yıl önce Hükümet ile anlaştıkları kurumun modernizasyon ve güçlendirme sürecini yürütmek için halihazırda var olan ve çözümsüz kalan “abluka durumunun endişe ve reddi”. Toplamda, yaklaşık 60 değerlendirme listesi vardır.

Belgede, bugünlerde seferber olan “tüm” meslektaşlarını desteklediklerini ve aralarında hem Çalışma Bakanı Yolanda Díaz’ın hem de Hazine ve Kamu Hizmeti, María Jesus Montero, kamu kurumunda reform yapma taahhüdüne uymadığı için. “Kuruluşumuzda kararlaştırılan şartlarda köklü bir reform gerçekleştirme ihtiyacının ertelenemeyeceğine ve bunların, katkılarımızla doğrudan katıldığımız uzun bir iç yansımanın konusu olduğuna inanıyoruz.”

Bu anlamda tüm teftiş birimlerinden sorumlu olanlar, bu kurumu “her kademede” etkileyen “insan kaynağı yetersizlikleri ve özellikle orta düzey yöneticiler; etkili bir iş organizasyonuna izin veren yeterli bir yapının olmaması; görevlileri için idari bir kariyerin olmaması ve yıllarca üstlenilen görev ve sorumluluklara uymayan, hatta şikayet ve maaş ayrımcılığına yol açan ekonomik ve çalışma koşulları.
 
Üst