Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İşçi Partisi, çalışma gününün azaltılmasına yönelik müzakerelerin dizginlerini eline alıyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
17 Haziran 2024 Pazartesi, 19:16.

| 19:46'da güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

2025'ten itibaren çalışma gününü haftada 40 saatten 37,5 saate düşürmeye yönelik müzakerelerde yeni aşama. Sendikalar ve işverenlerin ikili müzakerede daha fazla ilerleme kaydetmesinin imkansızlığı göz önüne alındığında, Hükümet artık yasama meclisinin bu yıldız tedbirinin dizginlerini eline alıyor. birkaç aydır kendi istekleri üzerine geliştirdiklerini. Bu, bu Pazartesi günü Sosyal Ortaklarla yapılan toplantının ardından Çalışma Bakanı Joaquín Pérez Rey tarafından açıklandı. Taraflardan hiçbirinin pozisyonlarını değiştirmediği bu toplantının ardından Başkan Yardımcısı Yolanda Díaz'ın iki numarası, bundan sonra yazdan önce olabilecek “mümkün olan en kısa sürede” bir anlaşmayı sonuçlandırmak amacıyla haftada bir kez buluşacaklarını duyurdu. Bayram.

Çünkü işverenlerle sendikalar arasında varılan anlaşmayla çalışma gününün kısaltılmasıyla ağustos ayında olağan dinlenme süresine ulaşılması Çalışma Bakanlığı'nın hedefiydi. Birkaç ay süren toplantılardan sonra bu henüz mümkün olmadı. Anlaşmazlıkların bağlamı, bakanlığı, PSOE ile Sumar arasındaki koalisyon hükümeti anlaşmasının noktalarından birini masaya koyan düzenleyici bir metni hayata geçirmek için sosyal diyalog tablolarına doğrudan müdahale etmeye sevk etti. Pedro Sánchez ve Yolanda Díaz tarafından imzalanan bu metinde, “maaş indirimi olmaksızın azami yasal çalışma gününün haftada 37 buçuk saate indirilmesi” öneriliyor. Uygulama kademeli olarak gerçekleşecek ve 2024'te 38,5 saate düşecek ve 2025'te doruğa ulaşacak.

Ancak bu tedbir açıklandığı andan itibaren, bu durumla baş edemeyen küçük işletmelerin parçalanmış işgücü piyasası üzerinde yaratabileceği etki nedeniyle işverenler tarafından reddedildi.

Bu gerçek göz önüne alındığında, bizzat Yürütme, bu tedbirin uygulamasının genelleştirilmemesi, bunun yerine farklı iş ve ekonomik sektörlerin dikkate alınması konusunda çeşitli vesilelerle ısrar etmiştir. Örneğin bir endüstride haftalık çalışma gününün kısaltılması, esnekliğin uygulanmasının çok daha karmaşık olduğu küçük bir işletme veya mahalle barındakiyle aynı değildir.


Bu anlaşmayı herhangi bir ayağı askıda bırakmadan ilerletmenin mümkün olup olmadığını doğrulamak için üç partinin önümüzdeki haftalarda tekrar buluşmasını beklememiz gerekecek.





Yorum





Hata bildir
 
Üst