Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İşçiler artık izni şirkete teslim etmek zorunda kalmayacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Bugün 1 Nisan’dan itibaren hasta veya geçici olarak iş göremez durumda olan işçilerin sağlık izin raporunu veya teyit raporlarını şirketlerine ibraz etmeleri gerekmeyecek. Aile hekimi, müşterek sigorta şirketi veya iş birliği yaptığı şirket elektronik olarak göndermekle görevli olacaktır. Kural, 2022’deki son Bakanlar Kurulu’nda onaylandı ancak bugün yürürlüğe giriyor ve 365 günü aşmamak kaydıyla devam eden geçici iş göremezlik süreçlerini etkiliyor.


Bu şekilde işçi artık taburcu veya taburcu sağlık raporunun sadece bir nüshasını alacak ve şirkete veya karşılıklı teslim etmesi gereken ikinci nüsha ortadan kalkacaktır. Bu ikinci nüshanın işçi tarafından belirli bir süre içinde şirkete teslim edilmesi gerekiyordu ki bu geçici sakatlık yaşayanlar için külfetli veya karmaşık olabilecek bir prosedürdü. Şirkette hastalık iznini vermeyen işçinin, sözleşmeden doğan iyiniyete aykırılık nedeniyle disiplin cezasına kadar varan cezalara çarptırılabileceği dikkate alınmalıdır. Buna karşılık, şirket, kayıt silme raporu alındığında, raporda gerekli olan diğer bilgileri doldurmak ve bunu yönetici kuruluşa göndermek zorunda kaldı.

Şu andan itibaren, taburcu olma, onaylanma ve taburcu olma ile ilgili tıbbi raporları elektronik yollarla Ulusal Sosyal Güvenlik Enstitüsüne (INSS) ileten kamu sağlık hizmeti veya uygun olduğunda sigorta şirketi veya yönetim kuruluşu olacaktır. Bunu hemen ve her halükarda düzenlendikten sonraki ilk iş gününde yapmanız gerekecektir. Buna karşılık, INSS, kamu sağlık hizmeti veya karşılıklı hekimler tarafından düzenlenen taburcu, onay ve taburcu tıbbi raporları ile ilgili tamamen idari nitelikteki tanımlayıcı verileri, çalışanlarına atıfta bulunarak şirketlere iletecektir. Enstitüye ulaştığını takip eden ilk iş günü”.

Şirketler ise sağlık izni bildirimini aldıktan sonra en geç üç iş günü içinde belirlenen verileri INSS’ye iletmekle yükümlü olacaklar. Buna uyulmaması, 70 ila 750 avroluk bir para cezası ile cezalandırılan küçük bir ihlal teşkil edecektir.

Geçici sakatlık (tıbbi izin) için yeni yönetim sistemi hakkında Aralık ayında onaylanan kararname, pratisyen hekimlere ve karşılıklı sigorta şirketlerine, sizin durumunuza göre belirlenen azami süreden daha az olan inceleme sürelerine karar verebileceklerinden, tıbbi izin süreçleri üzerinde daha fazla kontrol sağlar. kriterler. Ayrıca süresi 5 günden az olan iptallerde zaten iptal kısmı da beraberinde gelecektir.
 
Üst