Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanya, Avrupa fonlarını harcamak için AB’den daha fazla zaman istemek zorunda kalacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
21 Temmuz 2023 Cuma 12:30


Yorum








olman gerek kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • twitter






  • LinkedIn






  • Telgraf

Piyasalara analiz ve nitelik sağlayan S&P Global ajansına göre İspanya’nın, projelerin yürütülmesi ve yönetilmesindeki gecikme nedeniyle Avrupa Birliği’nden Kurtarma, Dönüşüm ve Dayanıklılık Planı’nın Avrupa fonlarıyla bağlantılı yatırımları gerçekleştirmek için daha fazla süre istemesi gerekecek. Ajans, İspanya’nın 2022 sonunda kendisine karşılık gelen 77.200 milyon avrodan yalnızca 7.700 milyon avroyu idam ettiğine dikkat çekiyor. S&P Global, “İspanya, fonları özümsemede ve planlanan yatırımları gerçekleştirmede önemli bir gecikme yaşadı,” diye açıklıyor, bu nedenle tüm fonları dağıtmak için son tarih olan 2026 “risk altında.”


Bu nedenle, önümüzdeki on iki ayda İspanya’da (İtalya’da da) fonların uygulanması hızlandırılamazsa, “Hükümetin sürenin uzatılmasını istemesi muhtemeldir.” Ancak, Brüksel’in “eğer ülkeler projelerin niteliksel yönleri açısından onun titiz yaklaşımına uyum sağlarsa, son teslim tarihinin uygulanmasında esnek olacağına” güveniyor.

Raporun yazarlarına göre, hibelerin uygulanmasındaki önemli gecikmeleri birkaç faktör açıklıyor: azaltılmış idari kapasite ve denetim ve yolsuzlukla mücadele kontrolü gibi kamu fonlarını yönetmek için daha karmaşık yükler. Enflasyondaki yükseliş yönetimi de etkiledi. Darboğazlar çözülse ve fonların emilim oranları artsa bile, 2026 son tarihinin karşılanabileceğini “risk altında” görüyor. 2024’ün sonuna kadar İspanya, planlanan sübvansiyonların yaklaşık %80’ini almış olmalıydı.

S&P, özerk toplulukların 2026’nın sonuna kadar Devletten 41,6 milyar avro transfer alacaklarını tahmin ediyor. Katalonya, Endülüs ve Madrid’in daha büyük nüfusları göz önüne alındığında daha fazlasını alacaklarına işaret ediyor. Ulusal istatistiklere göre, 2022’nin sonunda bölgeler, tahmini toplamın yarısı olan 20,6 milyar avro aldı.






Yorum





hata bildir
 
Üst