Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

“İspanya, Latin Amerika ile Avrupa arasında köprü olma fırsatını kaçıramaz”

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Özel sektörün her iki bölge arasında yıllardır var olan bağı güçlendirmenin anahtarı olacağı bir belirsizlik döneminde Latin Amerika ile Avrupa arasında bir bağlantı olarak İspanya. Bu, 30 Mayıs Salı gününden 1 Haziran tarihine kadar, önde gelen şirket ve iş dünyasının 300’den fazla başkanını bir araya getirecek olan İbero-Amerika için İttifak İş Konseyi’nin (CEAPI) VI. ailelerin yanı sıra Atlantik’in her iki yakasından kurumsal temsilciler.


Açılışını Kral 6. Felipe’nin yapacağı ve Hükümet Başkanı Pedro Sánchez’in kapatacağı toplantıya katılanlar, konferans boyunca bölgedeki güncel ekonomik, ticari, iş ve yatırım haberlerini analiz edecekler. Tüm bunlar, bu yılın ikinci yarısında İspanya’nın AB dönem başkanlığının odak noktasında olacak. «İspanya bu fırsatı kaçıramaz. İbero-Amerika için İttifak İş Konseyi (CEAPI) başkanı Núria Vilanova, “Şimdi tam zamanı” diyor.

Kongre öncesinde bu mecraya verdiği bir röportajda Vilanova, son yıllarda Latin Amerika’da güçlü bir iş gücü olarak öne çıkan ülkemizin artık bölgeden de yatırım alıcısı haline geldiğini ve bu rolün güçlendiğini hatırlıyor. Avrupa ile bağlantı.

Özellikle de bölgeye yeni aktörlerin girişini görmeye başladığımız bir dönemde. Vilanova, “Hindistan, Kore, Fransa veya İtalya, kalkınma projelerinin diplomasisini de kullanarak nüfuz etme çabalarını artırıyor”, diye açıklıyor. “Brexit’ten sonra artık bölgenin öneminin çok daha fazla farkında olan ve hatta ikisi arasındaki ilişkiler için bir komisyon üyesi oluşturan Birleşik Krallık da” diye ekliyor.

CEAPI başkanı bu noktada Latin Amerika ile ilişkilerin tarihsel olarak oraya yatırım yapan şirketler üzerinden kurulduğunu hatırlatıyor. «İspanyol şirketleri, bölgeye yerleşerek küresel olmayı öğrendiler. Bu deneyim, ABD ve hatta Avrupa’nın geri kalanı, Asya vb. gibi diğer pazarlara sıçramalarına yardımcı oldu.» Açıklamak. Ve diğer ülkelerden gelen bu ilginin “stratejik fırsatların tespit edilmeye devam ettiği” anlamına geldiğini unutmayın.

Bu nedenle, “İspanya’nın sadece Latin Amerika’dan yatırım almaya devam etmek için değil, aynı zamanda artık bölgede yatırıma odaklanan bu ülkeler için şirketler aracılığıyla yatırımları yönlendirmek için bir köprü görevi görme fırsatını kaçıramayız” konusunda ısrar ediyor. . “Ayrıca, ilk kez İspanya’nın önemli Latin Amerika şirketleri tarafından yatırım için seçilen ülke olduğu ters, çift yönlü akışı görüyoruz” diye ekliyor.


Faydanın ötesinde



İspanya’nın bu senaryodaki rolü, iş ve faydalar açısından tamamen iş dünyasının çok ötesine geçiyor. Vilanova, jeostratejinin son yıllardaki değişimde kilit bir faktör oynadığını hatırlıyor.

Daha fazla ileri gitmeden, Avrupa fonlarından türetilen projelerle, “bugün İspanya’da olmayan 200.000 yeni çalışana ihtiyaç duyuluyor, bu nedenle dünyadaki demografik döngüdeki değişiklik, yetenekleri yeniden çekmeyi önemli kılıyor” . Bu bağlamda, Latin Amerika ile ilişkiler ülke ekonomisi için yeniden kritik öneme sahip olacaktır.


Eşitsizlik karlı değil



CEAPI’den ayrıca şirketin bu ülkelerde eşitliği teşvik eden rolüne özel önem vereceklerdir. Kongre ‘eşitsizlik kârlı değildir’ sloganı altında, bu durumun burada faaliyet gösteren şirketler için oluşturabileceği uzun vadeli sorunları analiz edecek. «Kârlı olmak için ama aynı zamanda daha adil olmak için çalışmalıyız. Vilanova, eğitime, sağlığa, altyapıya, yollara, telekomünikasyona daha fazla yatırım yapmak kesinlikle gerekli…” diye belirtiyor.

Yönerge, birçok İber-Amerikan eyaletinin sosyal politikaları uygulamak için kıt kaynaklara sahip olduğunu hatırlatır. “Bunlar, vergi ödemeyen kayıt dışı ekonominin yüzde 70’e varan oranına sahip ülkeler” diye açıklıyor. “Hükümeti bu dönüşüm mücadelesinde yalnız bırakamayız, çünkü hepimiz değişimle ilgileniyoruz, çünkü işlerin iyi gitmediği bir ortamda şirketler ilerleyemez” diye ısrar ediyor. Amaç? Fırsat eşitliğine yönelik dönüşümde işbirliği yapın.

Bu nedenle Kongre’de tartışılacak konulardan bir diğeri de İbero-Amerikan iş sektöründe kadınların ilerlemesi olacaktır. “Daha yapacak çok şey var ama çok yol kat ettik. Daha önce şirketler çocuklara miras kalıyordu ve kadınlar kendilerini sosyal projelere adadılar. Ancak bu değişti ve aile şirketinde kendilerine denk düşen rolü üstleniyorlar” diyor Vilanova.

Bu VI. İbero-Amerikan CEAPI İş Kongresi’nde İspanyolca konuşanlar arasında Global Exchange grubunun kurucusu ve yönetici başkanı Isidoro J. Alanís; Andbank’ın genel müdürü Carlos Aso; Grupo Boluda Başkan Yardımcısı Vicente Boluda Ceballos Jr.; Integra Vakfı başkanı Ana Botella; Merlin Properties’in CEO’su Ismael Clemente; Azvi Group başkanı Manuel Contreras Caro; Redeia’nın başkanı Beatriz Corredor; Value Retail’in işletme müdürü Elena Foguet Plaza; Hispasat’ın başkanı Jordi Hereu; Mapfre’nin başkanı Antonio Huertas; Petronor Başkanı ve REPSOL direktörü Emiliano López Atxurra; Europa Press Madrid direktörü Candelas Martin de Cabiedes; TENDAM’ın başkanı ve CEO’su Jaume Miquel Naudí; Banco Sabadell’in başkanı Josep Oliu; Fluidra’nın CEO’su Eloi Planes; Atlantic Copper’ın CEO’su Javier Targhetta Roza ve Tebas Medrano’nun Başkanı Javier Tebas ve diğerleri.

Paneller, AB-Latin Amerika ilişkileri, Latam’daki altyapı açığını kapatmanın önemi; hammadde ve güvenlik ilişkisi; aile şirketinin geleceği; enerji geçişi, eşitsizliğin karlı olmadığı fikri ve değişimin itici gücü olarak yatırım. Kongre ayrıca iş ve siyaset üzerine de düşünecek; futbol ve sosyal etki, yenilik ve yapay zeka.
 
Üst