Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanya mayıs ayına kadar turist sayısını 33 milyonu aştı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
3 Temmuz 2024 Çarşamba 09:36

| 09:54'te güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Ulusal İstatistik Enstitüsü (INE) tarafından bu Çarşamba günü açıklanan verilere göre İspanya, mayıs ayına kadar 33 milyon uluslararası turisti aşarak 2023'ün aynı dönemine göre %13,6 daha fazla bir rakamla yeni bir rekor turizm sezonuna giriyor. Bu turistlerin ülkemizdeki harcamalarının 2023'ün ilk beş ayına göre %21,8 artışla 43,2 milyarı aşacağını tahmin ediyor.

Birleşik Krallık, Ocak ve Mayıs ayları arasında %10,6 artışla 6,3 milyondan fazla turistle ana kaynak pazar olmaya devam ediyor. Onları 4,42 milyon (+%13,2) ile Fransa ve 4,41 milyon (+%14,7) ile Fransa takip ediyor. Belçika pazarının %20,3 ve İrlanda'nın neredeyse %19'luk büyümesi özellikle dikkat çekicidir.

Yalnızca Mayıs ayında, 9,3 milyon uluslararası turist İspanya'yı ziyaret etti; bu rakam, Mayıs 2023'e göre %11,5 artışla, 11 milyar 687 milyon euroluk harcamayla geçen yılın aynı ayına göre %19,7'lik bir artışı temsil ediyor.

Mayıs ayında her ziyaretçi ortalama 1.263 avro harcayarak geçen yıla göre %7,3 artış gösterdi. Günlük harcama ise geçen yıla göre %8,6 artışla 204 avroya ulaştı. Ortalama kalış süresi 6 gündü.


«Mayıs ayının bu ayına ait gezgin varış verilerinin de yansıttığı gibi, İspanya uluslararası turistler için cazip bir destinasyondur. Ancak en dikkat çekici olan, ziyaretçi başına ortalama harcamanın enflasyonun üzerinde artması ve sektördeki modernleşmeye, sürdürülebilirliğe ve istihdam kalitesine katkı sağlamasıdır.” diye vurguladı Sanayi ve Turizm Bakanı Jordi Hereu.

Bakan, Mayıs ayında iç kesimlerdeki özerk topluluklara yapılan ziyaretlerdeki artışın Akdeniz bölgeleri ve adaların üzerinde olduğunu vurguladı.

Hereu, “Hükümet olarak, İspanya'yı uluslararası turistlerin tercihlerinde ilk sıralarda tutmak için sürdürülebilirlik, merkezi olmayan yönetim ve mevsimsellikten arındırma yönünde çalışmaya devam edeceğiz.” diye vurguladı.





Yorum





Hata bildir
 
Üst