Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanya Merkez Bankası, emeklilik reformunun istihdamı ve ücretleri etkileyebileceği konusunda uyardı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Hükümet tarafından başlatılan emeklilik reformunda yeni değişiklik. Bu sefer İspanya Bankası gibi derin bir yapıdan. Denetim otoritesi, yeni düzenlemenin esas olarak getirdiği katkı paylarındaki üç kat artış nedeniyle istihdam, ücretler ve şirketlerin rekabet gücü üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabileceği ve bunun özellikle daha yüksek maaşlı çalışanları etkileyeceği konusunda Yöneticiyi uyarır. bu cezayı üç şekilde çekecek, geri kalan işçiler ise yalnızca yeni nesiller arası eşitlik mekanizmasının (MEI) ima ettiği kotalardaki artıştan etkilenecek.


Pablo Hernández de Cos liderliğindeki kuruluş, “Sosyal katkılardaki artış, Sosyal Güvenlik için daha yüksek gelir elde etme yeteneklerini azaltacak ekonomik değişiklikler (örneğin, daha düşük bir istihdam oranı) yaratabilir” diye açıklıyor. şirketler için, özellikle de daha yüksek gelirli bu işçi grubunun çoğunlukta yoğunlaştığı en büyük şirketler için gerektirdiği daha yüksek maliyetler nedeniyle iş yaratma.

Buna ek olarak, şirketler için daha fazla harcama varsayıldığında, ücretlerin bu katkı reformundan etkilenebileceğini de göz önünde bulundurur, çünkü onlar da, bunun ima ettiği tüm maliyeti marjlarına yansıtmamak için çalışanlarının ücretlerini sınırlama eğiliminde olacaklardır. .

Ancak buna ek olarak İspanya Merkez Bankası, Sosyal Güvenlik Bakanı José Luis Escrivá tarafından hazırlanan rakamları düzeltiyor. Dolayısıyla, emeklilik reformundan kaynaklanan katkı paylarındaki artışın, Sosyal Güvenlik kaynaklarını 2030’da GSYİH’nın yaklaşık %0,6’sı ve 2050’de GSYİH’nın %0,9’u kadar artırabileceğini tahmin ediyor. “işgücü maliyetlerindeki artışın istihdam ve ücretler üzerindeki etkilerini göz ardı ederek” yaptı.

Bu, denetçinin en iyimser tahminlerinde, Escrivá’nın 25 yıl içinde fiyatlardaki bu üç kat artışla öngördüğü harcama artışını GSYİH’nın onda ikisini azalttığı anlamına gelir. İspanya Bankası kendisini Hükümetin hesaplarından uzaklaştırıyor ve yakın zamanda Escrivá’nın hesaplarının bir şekilde şişirilmiş olduğu konusunda uyarıda bulunan Airef gibi diğer kuruluşlarla aynı hizaya geliyor.
 
Üst