Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanya Merkez Bankası'nın araştırma bölümünün başkanı José Luis Malo de Molina hayatını kaybetti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
28 Şubat 2024 Çarşamba 22:06





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X






  • LinkedIn






  • Telgraf

İspanya Merkez Bankası'nın araştırma servisinin eski müdürü José Luis Malo de Molina, kurumdan kaynakların Europa Press'e doğruladığı üzere, bu Çarşamba günü 73 yaşında öldü.

İktisatçı, 1992'de çalışmalar servisinin direktörlüğü pozisyonuna yükseldi ve 2015'te istifa ederek görevini İspanya Merkez Bankası'nın mevcut yöneticisi Pablo Hernández de Cos'a devretti. Ayrıca Avrupa Merkez Bankası'nda, kurulduğu 1998 yılından bu yana Yönetim Konseyi'nin yedek üyesi ve 2011'den bu yana Bütçe Komitesi'nin başkanlığını yaptı.


1950 yılında Santa Cruz de Tenerife'de doğan Malo de Molina, 1989 yılında İspanya Bankası'nın araştırma servisinde ekonomist olarak göreve başladı. 1987 ve 1992 yılları arasında kurumda parasal ve mali çalışmalar bölümünün başındaydı.

Madrid Complutense Üniversitesi'nden İktisadi Bilimler Doktoru, diğer mesleki vasıflarının yanı sıra Uygulamalı İktisat Çalışmaları Vakfı'nın (FEDEA) Bilimsel Komitesi'nin başkanı ve Mütevelli Heyeti üyesi (1992) veya FEDEA'nın Sunumu'nun başkanıydı. Ulusal İstatistik Planı (2005-2008). Ayrıca 1987 yılında İspanyol Hükümeti tarafından İspanyol ekonomisindeki işsizlik sorunlarını incelemek üzere atanan uzman grubuna katıldı.





Yorum





Hata bildir
 
Üst