Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanya, yeni AB kurallarına göre yılda 6.000 milyonu ayarlamak zorunda kalacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Avrupa Birliği (AB) ülkeleri için tek vergi boyutu sona ermiştir. Brüksel, kamu borcu GSYİH’sının %60’ını ve bütçe açığı %3’ü aşan ülkeleri dizginlemek istediği mali kurallar reformu önerisini bu Çarşamba günü sundu. Bu yol haritaları, her Üye Devlet için ortalama olarak ve Topluluk Yürütücüsü tarafından belirlenen hedeflere ulaşılana kadar yıllık GSYİH’nın minimum 0,5 puanlık bir mali düzenlemesini taahhüt etmesi gereken ulusal makamlarla işbirliği içinde tasarlanacaktır.


İspanya’da bu ayarlama yılda yaklaşık 6.000 milyon avroya eşdeğer olacaktır. Bu, örneğin, Sosyal Güvenlik’in emekli maaş bordrosunu ödemek için her ay harcadığı miktarın yarısını temsil eden bir miktardır. 2022’nin sonunda İspanya’nın GSYİH’sının %4,8’i olan açığı ve %113,2’si olan borcuyla Brüksel, son zamanlarda İspanya’yı bütçe sürdürülebilirliği açısından “yüksek riskli ülkeler” listesine dahil etti ve bu nedenle, girmek için fazlasıyla hassas. bu uyum planları.

Ve Avrupa Komisyonu 2024’te İstikrar ve Büyüme Paktı’nı yeniden etkinleştirecek. Pandemi ve savaş nedeniyle teşvik edilen mali kurallardaki gevşemeye son verecek ve aşırı kamu açığı veren Devletlere karşı yeniden prosedürler başlatacak. Ancak Ekonomiden Sorumlu Komisyon Üyesi Paolo Gentiloni’ye göre Brüksel, oyunun kurallarını değiştirmesi ve “daha kademeli” bir modele geçmesi gerektiğinin farkında.


prosedürleri sürdürmek



Yeni düzenlemeler kapsamında, Avrupa Komisyonu’nun teknik desteği ile ulusal uyum programları tasarlanacaktır. Brüksel, “hükümetlerinin belirli reformları ve yatırımları taahhüt etmesi koşuluyla” önemli borç sorunları yaşayan ülkelerde yedi yıla kadar uzatılabilmesine rağmen, dört yıl sürecek. Bir hükümet değişikliği durumunda, yeni yönetim, “mali emellerin zararına gitmediği sürece” Topluluk Yöneticisi ile yeni bir plan müzakere edebilir.

Topluluk Yürütücüsü, aşırı açık prosedürlerini sürdürecek ve anlaşmaya uymayan ülkelere yaptırım uygulayacaktır. Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Valdis Dombrovskis, “Bu ekonomik cezalar, zor durumdaki bir ülkeyi istikrarsızlaştırmadan uygulanabilecek şekilde düşürülmüştür.” dedi. Ayrıca, geçici nitelikteki “belirli durumlarda hafif sapmalara” izin verecek bazı kaçış maddeleri de dahildir.


Almanya’nın öfkesi



27 ile olan temaslar ve açık ve borçta belirli bir asgari azalma talep eden Almanya’nın öfkesi, Brüksel’in inisiyatifine bazı güvenceler eklemesine yol açtı. Bu nedenle metin, dört yıllık süre sonunda Üye Devletlerin kamu borcunun, her yıl %0,5’lik bir azaltma hedefiyle başlangıçtakinden daha az olması gerektiğini ve “azaltma yolunda kalması gerektiğini” vurgulamaktadır. on yıl boyunca başka uyum politikaları uygulamadan.

Ancak bu nokta Berlin’i tamamen ikna etmedi ve her şey müzakerelerin uzun ve karmaşık olacağını gösteriyor. Almanya Maliye Bakanı Christian Lindner, bu hafta ‘Financial Times’ta, aşırı borcu olan ülkeler için borcu her yıl %1 oranında azaltma önerisini savunduğu bir görüş makalesi yayınladı; bu, Brüksel girişimini belirleyenin iki katı.

Topluluk Yürütücüsü, yeni mali kuralların 2025’te yürürlüğe girmesi için düzenlemeleri bu yıl onaylamayı umuyor. Ekonomi İşleri Bakanlığı, teklifi müzakereler için iyi bir temel olarak aldı ve İspanyol dönem başkanlığına güvence verdi. AB bu müzakereyi ilerletmek için “elinden geleni yapacaktır”. Bu Çarşamba günü sunulan pakette, İspanya ve Hollanda’nın geçen yıl Nisan ayında yaptığı “ülke bazında farklılaştırılmış bir yaklaşımın önemi” ve sürdürülebilir büyümeyi destekleyen mali sürdürülebilirlik gibi bazı öneriler yer alıyor.
 
Üst