Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanya’da yedi evden biri boş

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İspanya her zaman sahiplerin ülkesi olmuştur. Diğer kuzey Avrupa bölgelerinin aksine, bu ülkede ev sahibi olmak her zaman bir öncelik olmuştur. Bununla birlikte, pek çok gencin ve çok da genç olmayanların şu anda bir ev satın almak zorunda kaldıkları zorluklar, bu davranış modelini değiştiriyor ve ev sahipliği, son yıllarda önemli ölçüde, son kırk yılın en düşük seviyesine düşürüldü. kiralık olanlardan.


Bu, INE tarafından bu Cuma günü yayınlanan bir istatistikte ortaya çıkıyor ve bu da çok çarpıcı bir gerçeği ortaya koyuyor: Pek çok ailenin ev bulmakta zorlandığı bu senaryoda, her yedi aileden biri olmak üzere yaklaşık dört milyon boş ev var. 2021 INE verilerine göre İspanya’daki 26,6 milyon evin 3,8 milyondan fazlası boş durumda ve bu da toplamın %14,4’ünü temsil ediyor.

Kullanılmayan evlere sahip olmak zaten cezalandırılıyor. Hükümet böyle karar verdi ve geçtiğimiz günlerde onayladığı yeni konut yasasına dahil etti. Böylece gerekçesiz olarak iki yıldan fazla boş kalan konutlara %50 oranında Emlak Vergisi (İBİ) uygulanırken, üç yıldan fazla bu durumda olmaları halinde bu oran %100’e çıkmaktadır. sahibinin aynı belediyede iki veya daha fazla boş mülkü varsa %150’ye kadar fırlar.

Her halükarda bu fazlalığın ödenmemesi için çeşitli gerekçeler ileri sürülebilir, örneğin iş nedeniyle nakil, başka bir evde bakacağınız bir yakınınız inşaat halinde olduğu için ikamet değişikliği gibi. ya da sattığın için..


Şehirler boşalıyor



Bununla birlikte, küçük belediyelerde boş evlerin daha fazla bulunduğu belirtilmelidir. Böylece, toplam nüfusun %20,3’ünün ikamet ettiği, nüfusu 10.000’den az olanlar, boş konut stokunun %45’ini kaydetmiştir. Öte yandan, nüfusun %23,8’inin yaşadığı 250.000’den fazla nüfusa sahip şehirlerde, toplam boş ev sayısının yalnızca %10,5’i bulunuyor.

Öte yandan, dört haneden üçü, son kırk yılın en az %75,5’inin kendi evine sahipti ve bu rakam, on yıl önce gözlemlenen %78,9’un (2001’de %82,2 veya 1991’de %77,8) oldukça altında. INE’ye.

Aksine, kiralık konut yüzdesi 2021’de toplamın %16,1’ine çıkarak son yirmi yılda kaydedilen artış trendini sürdürerek maksimum seviyelere ulaştı. 2011’de bu oran %13,5 iken 2001’de %11,4’tü.

Barselona (%31,1) ve Girona (%30,9) 2021’de en yüksek kiralık ev yüzdesine sahip başkentler olurken, Huelva (%8,6) ve Jaén (%9,8) en düşük yüzdelere sahip. Son on yılda, başta Santa Cruz de Tenerife, Tarragona ve Ciudad Real olmak üzere neredeyse tüm eyalet başkentlerinde kiralık konut yüzdesi arttı.
 
Üst