Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanya'daki turizm fobisi nedeniyle kruvaziyer gemileri halihazırda rotalarını başka ülkelere değiştiriyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
16 Temmuz 2024 Salı 12:52

| 12:59'da güncellendi.





Yorum








olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.


Giriş yapmak











  • Bağlantıyı kopyala






  • Naber






  • Facebook






  • X (eski adıyla Twitter)






  • LinkedIn






  • Telgraf






  • İş Parçacığı

Kitle turizmine verilen sosyal tepkinin cirosunu etkileyeceğini göz ardı eden Uluslararası Kruvaziyer Hatları Birliği'nin (CLIA) tahminlerine göre, kruvaziyer endüstrisi önümüzdeki beş yıl içinde kapasitesini %10 artıracak, ancak bu durum seyahat ettikleri destinasyonlar. Marie Caroline Laurent, “Turizm fobisi sadece İspanya'da değil, Fransa ve diğer Akdeniz ülkelerinde de bir sorun, ancak ziyaretçiler giderek daha duyarlı hale geliyor ve Barselona gibi yerlerde görülen şiddet içeren tutumlar destinasyonun itibarını etkiliyor” dedi. CLIA'nın Avrupa direktörü, bu Salı günü Madrid'e yaptığı ziyarette.

Bu nedenle kruvaziyer gemileri rotalarını daha turist dostu destinasyonlara değiştirmeye başlıyor. Aslında CLIA'nın İspanya direktörü Alfredo Serrano, bölgede turizm sektörünü geliştirmek ve turistleri açık kollarla karşılamak için “milyon dolarlık yatırımlar” yapan Suudi Arabistan ve diğerleri gibi ülkelerin bulunduğunu belirtti. Yetkililerden turizmi “şeytanlaştırmayı” bırakıp şehirleri daha iyi yönetmeye başlamalarını istedikleri basın toplantısında, “Barselona konseyi ile diyalog karmaşık olduğu için, örneğin, bu durum iptallere ve turistler arasında hoşnutsuzluğa yol açacaktır.” dediler. olguya toplumsal tepkinin sorunlarını iyi anlamak.


5.670
milyonlarca euro

2022'de İspanya'da kruvaziyer sektörünün cirosu, pandemi öncesindeki 2019'a göre %6 daha düşüktü.


Ayrıca İspanya'da sadece ülkeleri değil, turistlerin geldiği şehirleri de değiştirmeyi düşünüyoruz. Altyapı hazır. Giderek daha fazla geminin yanaştığı La Coruña, Ferrol, Almería, Alicante, Cartagena veya Cádiz gibi “ülkenin turizm tanıtımından sorumlu olanların yabancılara diğer çekici şehirleri ziyaret etmelerini sağlamak için gereken tek şey”.

Bu toplumsal muhalefet sorununa ek olarak, kruvaziyer yolcularının %60'ının deneyimlerini tekrarlaması da, her ay gemiye binen binlerce turisti almak için yeni destinasyonlar aramayı “zorunlu” hale getiriyor.


Serrano, tahminlerin turizmin on yıl içinde İspanya'da Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYİH) %17'sini oluşturacağını, dolayısıyla ekonominin bu ayağının “çok daha yüksek bir seviyede” yönetilmesi gerektiğini gösterdiğini söyledi. Ve kruvaziyer sektörü de önemli bir rol oynayacak, zira önümüzdeki beş yıl içinde dünyada mevcut olan 300 gemiye 50 kadar gemi eklenecek.


Sektörü arındırmak için elektrifikasyon



İspanya, kruvaziyer yolcuları için Avrupa'da dördüncü ve dünya çapında dokuzuncu ihraç pazarıdır. 2023 yılında toplam 586.800 İspanyol gemi yolculuklarıyla seyahat etti ve ana varış noktaları Akdeniz ve Kuzey Avrupa'ydı.

Sektörü arındırmanın yollarından biri limanların elektrifikasyonudur. Serrano, bir gemi limana yanaştığında kendisine enerji sağlamak için motoru çalıştırmaya devam etmesi gerektiğini açıkladı. Ancak rıhtımların elektrikli olması halinde (Avrupa Birliği'nin 2030'da ana limanlara yönelik bir yükümlülüğü) gemiler bu ağa bağlanarak motorlarını kapatabilecek. Kruvaziyer şirketleri halihazırda buna yatırım yapıyor ve şu anda filonun %40'ı bu kapasiteye sahip; bu oran 2028'de %80'e ulaşacak.

Öte yandan Serrano, şu anda Avrupa'da yalnızca 16 limanın, Akdeniz'de ise yalnızca Malta'nın bu kapasiteye sahip olduğu konusunda uyardı. Elbette Barselona bunu başlatmak için 100 milyon euro yatırım yapıyor ve proje aynı zamanda Bilbao ve Cadiz limanlarında da inceleniyor. CLIA'nın İspanya'daki direktörü, “Teknoloji mevcut ve birçok gemide zaten mevcut, şimdi sıra limanlarda” dedi.





Yorum





Hata bildir
 
Üst