Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanya’daki yöneticilerin yarısından fazlası istifa etti veya istifa etmeyi düşünüyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
Uzman bir firma olan Seeliger ve Conde-Kingsley Gate tarafından yapılan bir araştırmaya göre, İspanya’daki yöneticilerin yarısından fazlası (%54) çalıştıkları şirketteki karar alma süreçlerindeki anlaşmazlıklar nedeniyle istifa etti veya istifa etmeyi düşünüyor. yönetici arayışında.


Rapor, yöneticilerin neredeyse yarısının (%44) pozisyonlarındaki yetkilendirme düzeyinden tamamen memnun olmadığını gösteriyor. Liderlik stillerine gelince, bugün İspanyol şirketlerinde baskın olan, geleneksel olarak ‘otoriter’ olarak bilinen liderlik tarzı yerine delegasyonu ve yetkilendirmeyi destekleyen ‘demokratik’ tarzdır. Ankete katılanların %78’i, şirketlerde daha iyi liderlik (yanıtların %44’ü) ve yeni bakış açıları ve yeni alışkanlıklara katkıda bulunan yeteneklerin işe alınması (yanıt verenlerin %36’sı) ile tanımlanan karar verme süreçlerinde iyileşmeler gözlemledi.

Veriler, analiz süreçleri ve teknoloji, şirketlerin karar alma sürecini geliştirecek en sezgisel araçlardır. Ancak araştırma, karar alma süreçlerini iyileştirmede en büyük etkiye sahip ortak faktörün (yanıt verenlerin %44’ü tarafından) “şirket liderleri” olduğunu gösteriyor. Benzer şekilde, yöneticilerin %36’sının “yeni yetenekleri” işe almanın karar alma sürecini iyileştirmede kilit bir faktör olarak gördüğünü belirtmekte fayda var.

«Bu çalışmanın sonuçları, adayların organizasyonlara uygunluğunun değerlendirilmesinde karar verme süreçlerinin önemini göstermektedir. Seeliger ve Conde-Kingsley Gate Kıdemli Ortağı Julio Moreno, iş sonuçlarını garanti altına almak ve uzun vadeli profesyonel ilişkilerin geliştirilmesi için adayların ve şirketlerin beklentilerinin eşleşmesi gerektiğini söylüyor.

Araştırma, Financial Times grubundan FT Longitude ile işbirliği içinde 50’si İspanya’da olmak üzere 400 küresel liderle gerçekleştirildi.
 
Üst