Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanyol güneşi altında lisans ve yüksek lisans tezleri

Hasan

New member
Devam eden araştırma ve geliştirme çalışmalarının bir parçası olarak, Avrupa’dan gelen öğrencilere düzenli olarak fizik, makine mühendisliği ve ölçüm teknolojisi alanlarında lisans ve yüksek lisans tezleri ile stajlar sunulmaktadır.

PSA’da işlenen projeler, termik güneş enerjisi santrallerinin daha da geliştirilmesine odaklanıyor. Bu teknolojiler, geleneksel termik santrallerin teknolojisine dayanmaktadır, ancak türbinlere veya motorlara ihtiyaç duydukları ısıyı, konsantre güneş radyasyonundan buhar veya sıcak gaz şeklinde sağlar. Ayrıca, konsantre radyasyon altında maddelerin kimyasal dönüşümü ve termal enerji depolaması konusunda da çalışmalar yürütülmektedir.

Diğer önemli araştırma alanları, atmosferik sönme, güneş radyasyonunun mekansal kısa vadeli tahminleri, kirlilik etkileri, güneşi çevreleyen radyasyon ve radyasyon sensörlerinin kalibrasyonu gibi enerji santrallerinin güneş çerçeve koşullarıyla ilgilidir. Projeler, temel bileşenlerin, alt sistemlerin ve hatta komple sistemlerin geliştirilmesini ve test edilmesini amaçlamaktadır ve genellikle araştırma ve endüstriden uluslararası ortaklarla işbirliği projeleridir.

PSA’daki lisans ve yüksek lisans tezlerinin yanı sıra stajlar, öğrencilere bu tür sistemlerin geliştirilmesine katılma fırsatı sunar. İş genellikle inşaat, termodinamik, enerji teknolojisi, radyasyon ölçüm teknolojisi, optik ölçüm teknolojisi veya ölçüm ve kontrol teknolojisi alanlarından gelir.

Kalış süresi en az altı ay olmalıdır.
 
Üst