Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İspanyol yöneticiler dünya ortalamasından daha iyimser

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
KPMG’nin ‘CEO Outlook 2023’ raporuna göre İspanyol şirket liderlerinin çoğunluğu, ekonomik belirsizliğe rağmen önümüzdeki üç yıl içinde kuruluşlarının büyümesinde bir artış öngörüyor. Spesifik olarak, küresel olarak elde edilen sonuçların %77’sine kıyasla, İspanyol liderlerin %86’sı şirketlerinin büyüme tahminleri konusunda iyimser. Ayrıca, neredeyse on iş adamından sekizi (%78) İspanyol ekonomisinde olumlu ilerleme öngörüyor ve %74’ü önümüzdeki üç yıl içinde küresel ekonominin gelişeceğine güveniyor.


Dünya çapında cirosu 500 milyon doların üzerinde olan, 50’si İspanyol olmak üzere 1.325 CEO’nun katıldığı anket, İspanyol CEO’ların son yıllarda büyümelerini sınırlayan bazı faktörlerin farkında olduklarını ortaya koyuyor. uzayacağı muhtemeldir.

Bu nedenle enflasyonun etkilerini ve hammadde maliyetlerindeki artışı hafifletmeye yönelik tedbirler önümüzdeki üç yıl için temel stratejik öncelik olarak yer alırken, orta vadede de şirketlerinin büyümesi açısından temel risk olarak faiz oranları değerlendiriliyor. Bu raporda incelenen tüm ülkelerde jeopolitik riskler ve siyasi belirsizlik ana tehdittir.

KPMG İspanya’nın başkanı Juanjo Cano, “enflasyonun, yüksek faiz oranlarının ve operasyonel risklerin kurumsal gündemlerde ve şirketlerin risk haritalarında önemli bir yer tutmaya devam ettiğini” garanti ediyor. Benzer şekilde Cano, girişimcilerin “yapay zekanın dahil edilmesi ve ESG konularının entegrasyonunun işletmeleri üzerinde yaratacağı olumlu etkiye” güvendiklerini ve bu alanlara yaptıkları yatırımların beş yıl içinde getiri sağlayacağını öngördüklerini belirtiyor.

İspanyol yöneticilerin %76’sı, artan yaşam maliyetinin şirketlerinin büyümesini olumsuz etkileyeceğini düşünürken, beşte dördü (%80) faiz oranlarındaki artışların ve para politikalarının sıkılaştırılmasının potansiyel durgunluğu uzatabileceğini düşünüyor. Her iki yüzde de küresel olarak kaydedilenlere (%77) benzer.

Dijitalleşme açısından yapay zeka şirketlerin günlük yaşamında büyük önem kazandı. Bu nedenle hem İspanya’da hem de dünyada her on CEO’dan yedisi bu alana yatırım yapmayı öncelik haline getiriyor. İspanyol CEO’ların %74’ü yapay zekanın siber saldırıları önlemeye yardımcı olabileceğini düşünüyor ancak aynı zamanda küresel çapta %82’ye kıyasla yapay zekanın bu saldırıları gerçekleştirmenin yeni yollarını sağladığını düşünüyor. Aynı şekilde İspanyol iş adamlarının %36’sı, şirketlerinin bu olası siber saldırılara hazırlıklı olmadığını düşünüyor; bu oran dünya ortalamasının dokuz puan üzerinde.
 
Üst