Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İşsizlikteki değişiklikler: 2.250 Euro'ya kadar bir işle birleştirilebilir

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
22 Mayıs 2024 Çarşamba 10:48

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• X

• LinkedIn

• Telgraf

İşsizlik maaşı reformunda son dakika değişiklikleri. Hükümet, son anda, işçilere daha fazla hareket alanı tanımak ve yardımları kaybetme korkusu olmadan iş aramayı teşvik etmek amacıyla, işsizlik yardımının tam zamanlı bir işle birleştirilebileceği yöntemi önemli ölçüde değiştirdi. .

Böylece, çarşamba günü yayınlanan yeni kurala göre, iş bulanların bu yardımı alabilecekleri maksimum maaş (Iprem'in %375'ine eşdeğer) 1.350 avrodan 2.225 avroya çıkarıldı. Devletin Resmi Gazetesi (BOE). Yani yıllık brüt 31.500 avro maaşı olanlar, asgari ücreti neredeyse iki katına çıkaran bir rakam olan işsizlik maaşını alabilecek. Benzer şekilde, bu durumda işsizin, yardımları istihdam edilen istihdamla birleştirmek için biriktirmesi gereken ay sayısı on ikiden dokuza indirildi (serbest meslek hâlâ yasaktır).

Bu istihdam destek ekinin tutarları (yardım sona ermiştir ve artık bu isim altında toplanmıştır) orijinal metinde olduğu gibi korunmakta olup, sözleşme imzalayanlardan ayda en fazla 480 Euro (Iprem'in %80'i) alınabilmektedir. tam zamanlı sözleşme; bu miktar, yardımın alındığı aya bağlı olarak kademeli olarak 180 Euro'ya (Iprem'in %30'u) düşürülür. Yarı zamanlı sözleşmesi olanlar için yardım, çalıştıkları saatlere ve işsiz kaldıkları süreye bağlı olarak 450 avro (Iprem'in %75'i) ile 90 avro (%15) arasında değişecek.

Ancak değişen şey, orijinal metinde maksimum 180 gün, üç ay olarak belirlenmiş olan bu ek ve işin tahsili için azami süre, sanki yardım sübvansiyonu ile birleştirilmiş gibi. Artık bu süre, uyumluluğun başladığı fayda ayına bağlı olacaktır. Örneğin on aydır bu durumda olan bir işsiz, çalışıyorsa ancak bir ay boyunca ek yardım alabilecektir; 11 aydır işsizseniz iki ay boyunca alırsınız; 12. ayda ise 90 gün süreyle. İşsizliğin 13'üncü ayından itibaren en fazla 180 gün süreyle bu miktarı alacaklar.

Yorum

Hata bildir