Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İstihdam bu yaz rekor kıracak ve 21 milyon bağlı kuruluşu aşacak

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İstihdam, Ukrayna’daki savaşın ve fiyat krizinin neden olduğu ekonomik belirsizliğin dışında, şimdi ile yaz arasında durdurulamaz bir şekilde kendi rekorlarını kırmaya devam edecek. Bu, Adecco tarafından bu Çarşamba günü yayınlanan işgücü piyasası tahminlerine ilişkin III Üç Aylık Rapor tarafından sağlanmaktadır.


Rapora göre Sosyal Güvenlik, tarihte ilk kez 21 milyona yakın şubeyi kapatacak. Bu, ikinci başkan yardımcısı Yolanda Díaz’ın aşmayı planladığı bir engel. Böylece, orijinal olarak 20,61 milyon katılımcının sayıldığı geçen Nisan ayında ulaşılan maksimum değer, Mayıs, Haziran aylarında yetersiz kalacak ve Temmuz ayında 20,92 milyon çalışana ulaşılmış olacak. Bu, yaz mevsiminde istihdamın güçleneceği ve önümüzdeki üç ayda 300.000’den fazla iş yaratılacağı anlamına geliyor ve bu, yılın bu ilk dört ayında yaratılan yaklaşık 320.000’e eklenecek. Toplamda, bu ilk yarıyılda sistem 600.000’den fazla yeni katılımcı kazanmış olacak.

Bu sayede turizm sezonunun da etkisiyle yılın ikinci çeyreğinde istihdam yaratma oranı azdan çoka doğru gidecek ve gelenek olduğu üzere güçlenecektir. Yıllık bazda %2,3 büyümeden %2,9’a çıkacak.

Adecco, “Şüphesiz, üretim modelimizin önemli mevsimsel bileşenini ve hizmet sektörü, turizm ve ağırlama sektörüne olan bağımlılığımızı doğrulayan bağlılığımızda güçlü bir büyümeye tanık olduk” diyor. bir yıl önce kaydettiği %5,1’den çok daha düşük ilerleme.


“Uçucu Zamanlar”



İşgücü piyasasının diğer tarafında, Aktif Nüfus Araştırması’nın (EPA) ilk çeyrekte kaydettiği 3,12 milyon olan işsiz sayısının ikinci çeyrekte 2,95 milyona ve üçüncü çeyrekte 2,93 milyona düşmesi bekleniyor. , bu da üç milyonluk psikolojik engelin altında devam etmek anlamına gelecek. Bu, işsizlik oranının önümüzdeki aylarda bir puan düşerek üçüncü çeyrekte %12,3 ile 2008’den bu yana en düşük seviye olmasına yol açacaktır.

Adecco Group Enstitüsü’nün direktörü Javier Blasco, “Görünüşe göre ikinci bir dört aylık toparlanma dönemine giriyoruz, ancak hâlâ muazzam dalgalanma zamanlarında yaşadığımız hissinden muaf değiliz” diyor. 2023 tahmini %1,2’ye kadar büyürken, buna ticaret dengesindeki iyi performans ve ihracat sayesinde %0,5’lik GSYH büyümesi eşlik ederken, özel tüketim 2023’te %-1,3 tahmini ile geriledi.
 
Üst