Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İstihdam, işsizlik düşmesine rağmen 2015’ten bu yana en kötü Haziran ayında azaldı

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İşgücü piyasasının rekorlar kırdığı yılın ilk birkaç ayından sonra, tam da İspanyol ekonomisi için en iyi zaman olan yaz başladığında ve biz yeni bir dünyanın kapılarına yaklaştığımızda, istihdam yaratma ani bir artış gösterir veya en azından önemli ölçüde zayıflar. Genel seçim. Doğru, bu kez istihdamı yok etmeyi şimdilik başaramadı -şaşırtıcı bir şekilde geçen yılın Temmuz ayında ilk kez oldu- ama son sekiz yılın en kötü Haziran ayı olduğu söylenebilir. . Salı günü yayınlanan ortalama üyelik verilerine göre, yılın altıncı ayında zar zor 54.541 iş yaratıldı, bu kötü bir rakam, durumu daha da kötüleştirmek için İspanya’nın hala emlak balonu krizinden kurtulmaya çalıştığı 2015’e geri dönmemiz gerekiyor. Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından.


Ama sadece bu değil. Yaz sezonunun bu başlangıcında, geçen yılki istihdamın yarısından azı yaratıldı ve bunların dörtte biri Nisan ve Mayıs aylarında sağlandı. İlginç bir şekilde, sadece iki ay içinde, neredeyse yirmi yıldaki tarihi üyelik rekorunu kırmaktan son yedi yılın en kötü verisi haline geldi. Kısa bir süre içinde her iki uç nokta da, ancak bu yavaşlamanın en azından bir kısmı, yalnızca ekonomik büyümedeki ılımlılıkla değil, her şeyin yılın ikinci yarısında daha da kötüye gideceğini gösterdiği, yaz aylarındaki işe alımlardaki artışla tam olarak açıklanabilse de. .

Bununla birlikte, mevsimsellikten arındırılmış üyelik verileri daha da kötüdür – Bakan José Luis Escrivá’nın “gerçek” ve en güvenilir olarak kabul ettiği istatistik – bu, işgücü piyasasında yaşanan yavaşlamayı daha net bir şekilde yansıtmaktadır, çünkü bir kez takvimin etkilerini dikkate almadığımızdan, bu durumda, 20.000’den fazla iş yok oldu, bu son on yılın hiçbir Haziran ayında olmayan bir şeydi ve İspanya ekonomisi için kritik bir yıl olan 2013’te kaybedilen üye sayısının neredeyse iki katına denk geliyor.


Sistem, maksimum



Yıllar arası istihdam oranının bir yıl öncesine göre neredeyse iki puan daha az olan %2,5’e düşmesine neden olan bu yavaşlamaya rağmen, Sosyal Güvenlik sadece on iki ayda yarım milyondan fazla katkıda bulunduktan sonra 20,86 milyon katılımcıya ulaşarak yeni bir maksimum belirledi.



21 milyon çalışanı aşma hedefi yakındır; Aslında, günlük üyelik dizisinde 20,9 milyon işçinin ilk kez rahat bir şekilde aşıldığı 19 Haziran’da neredeyse başarılmıştı. Bununla birlikte, ikinci başkan yardımcısı Yolanda Díaz’ın dediği gibi, bu yaz elde edilip edilmeyeceği veya yaratma hızının yavaşlamaya devam edip etmediğini göreceğiz.

İşgücü piyasasının diğer tarafında, kayıtlı işsizlik 50.268 kişi azaldı, bu rakam geçen yıla göre biraz daha yüksek, ancak son on yıla göre 100.000’e yakın işsizin ortalamasından daha düşük. Tabii ki 2008’den beri ilk kez işsiz sayısı 2,7 milyon olan psikolojik engelin altına düşüyor.

Ancak, bu veriler ihtiyatla ele alınmalıdır, çünkü işgücü reformundan sonra sürekli işçilerdeki çoğalma bu istatistikleri bozmuştur, çünkü bu işçiler faaliyetsiz olduklarında işsiz sayılmazlar. Aslında, işsizler ve iş arayanlar arasındaki uçurum açıldı, çalışmak isteyip yapamayanlar, düşmek bir yana, Haziran ayında ve hatta geçen yıl arttı ve daha büyük ölçüde ilişkisi olanlar iş gücü. Resmi veri olmamasına rağmen (Hükümet hala bu istatistiği vermek istemiyor), bazı uzmanların 600.000 civarında olduğunu tahmin ettiği, faaliyeti olmayan kesintili sabit hatların dahil edileceği yer burasıdır.



zaman durgun



Haziran ayı verilerinin geride bıraktığı diğer gölgeler, işe alımla ilgili olanlar. Bu nedenle, imzalanan sözleşmeler bir yıl içinde %15,6 oranında düştü ve çalışma reformunun uygulanmasından sonraki son aylarda bu değişkende bir azalma normal olsa da, bunun geçen yıl Haziran ayında zaten yürürlükte olduğu ve dahası, not edilmelidir. , istihdam için en iyi aylardan biridir.

Ayrıca, kalıcı sözleşmelerdeki düşüş daha belirgin olmuştur (-%19,4) ve ilk defa tam zamanlı kalıcı sözleşmelerden daha fazla süreksiz kalıcı sözleşmenin işe alındığı belirtilmelidir: 38’e kıyasla toplam kalıcı sözleşmelerin %39,8’i , %3

Geçici istihdamdaki azalma ise kendi payına durgunlaşıyor ve hatta sınırlı süreli sözleşmeleri kısıtlayan çalışma reformu uygulandıktan sonra bile ilk kez asgari düzeyde de olsa artıyor ve rekor bir düşük olan %14’te kalıyor.

Escrivá kötü verileri saklamaya çalışıyor ve yavaşlamayı reddediyor



Escrivá, İspanya’da üyelerin sayılma şeklini değiştirmek için aylar harcadı. Bakan, yeni bağlı kuruluşların kesin sayısını sunan ve şimdiye kadar kendisinden önceki tüm bakanlar tarafından her ay verilen orijinal verileri, gerçek verileri reddediyor. Mevsimsellikten arındırılmış rakamlarla (dönemin tipik dalgalanmalarını içermeyen) yeni bir istatistik dizisi hazırladı ve işgücü piyasasının nasıl gittiğini bilmenin en iyi yolunun bu olduğunu güçlü bir şekilde savundu.


Bu nedenle, bakanlığın son aylarda yaydığı aidiyet notlarında, son bir paragrafta sadece orijinallerine atıfta bulunulmuştur. Şimdiye kadar mevsimsellikten arındırılmış serilerden daha iyi gidiyorlar ve bunları bir kez daha vurguluyor, hatta mevsimsellikten arındırılmış serilerden aidat kesintisini bile gizliyor.

Ek olarak, hem bakan hem de Hükümetin geri kalanı, uzmanların işaret ettiği yavaşlama hakkında konuşmayı reddediyor ve Haziran ayındaki istihdamın “olağanüstü dinamizmi” sürdürdüğünü sürdürmeye devam ediyor.
 
Üst