Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İşverenler, Yöneticiyi şirkete “kötü muamele etmekle” ve “olay hızıyla yönetmekle” suçluyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İşadamları, seçim kampanyasının ortasında koalisyon hükümetini bir kez daha suçladılar ve onu şirkete “kötü muamele” ve “sövmekle” ve ayrıca “olduğu gibi yönetmekle” suçladılar. Bu, Cepyme başkanı Gerardo Cuerva tarafından, işverenler derneği tarafından bu Çarşamba günü yapılan ve daha sonra %100 Antonio Garamendi tarafından imzalanan Pedro Sánchez’in Yöneticisine karşı sert bir konuşma yaptığı genel kurulda birinci şahıs olarak kınandı. CEOE’nin başkanı.


Cuerva şu uyarıda bulundu: “Bir seçim kampanyası bile, meydana geldiği hızda yönetmeyi, her türlü önlemi tartışmasız, çok amaçlı bir Kraliyet Kararnamesi içinde onaylamayı veya bir öncekinden daha popülist kararlar önermeyi haklı çıkarmaz: bunlar faydalar üzerine gözlemevleri olsun. veya evrensel ödemeler », ikinci başkan yardımcısı Yolanda Díaz’ın eğitmek veya üstlenmek için 18 yaşını dolduran gençlere 20.000 avro vermekle ilgili son duyurularından birine atıfta bulunarak.

Cuerva geçen yılı, iş adamlarının bir tür engel kursuyla karşı karşıya kaldığı “İspanya’nın yakın tarihinin en zorlu ve en karmaşık dönemlerinden biri” olarak tanımladı ve bunların arasında hızla yükselen maliyetler, kriz enflasyonu, hammaddeler sıraladı. , müdahale tehditleri, hükümet saldırıları, mali giderlerdeki artışlar, yasal düzenlemelerin çoğalması…

Bu savaş ve ekonomik ve mali kriz döneminde Cepyme, Yöneticiyi “şirkete karşı bir seyreltme ve taciz ortamı” yaratmakla eleştirdi. Bu nedenle 23 Temmuz’da sandıktan çıkan Hükümet’ten “yol değiştirmesini ve şirketi öncelikleri arasına almasını” istedi. Şirketlere saldıran, müdahaleci politikalar uygulayan, müsadere edici vergilendirme uygulayan veya iş özgürlüğünün kendisini sınırlayan hükümet.

Aynı şekilde Garamendi, kendisinden bahsetmeden, Yolanda Díaz’ı “işlerin nasıl daha iyi yönetileceği” konusunda endişelenmeleri gerektiğinde -çalışma saatlerini azaltma önerisine atıfta bulunarak- “gerçekçi olmayan yaklaşımlar” sergilemekle suçladı ve dahası, onları kınadı. sosyal diyaloğa saygısızlık ediyorlar.


Kenar gözlemevinin eleştirisi



Aynı şekilde Cuerva, kuruluşlardan pazarın özgürlüğünü ve şirket tarafından alınan önlemleri “kesinlikle savunmak” ve “talep etmezsek bir tarafın bunları almasını beklememek” için “cesaret” istedi. CEOE’nin eski başkanı José María Cuevas’ın sözlerini hatırlatan Granada’dan bir yönetici, “Şirketi örgütler savunmazsa kim savunacak?” diye sordu.

Buna ek olarak Cepyme, bu hafta Başkan Yardımcısı Nadia Calviño tarafından sunulan İş Marjları Gözlemevi’nin yakın zamanda oluşturulmasını eleştirdi ve bunun “fayda elde etmeyi damgaladığı için zararlı” olduğunu düşündü. Böylece Cuerva, “şirketleri kim kuracak ve biz nasıl yatırım çekeceğiz; Hükümetin kendisi faydaları izlemeye ve faydanın ne kadar az ya da çok olduğuna karar verdiğinde inovasyonu, iş yaratmayı, girişimciliği nasıl finanse edeceğiz?
 
Üst