Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İsviçre Hükümeti, Credit Suisse liderliğinin değişken ücretlendirmesini iptal etti

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İsviçre hükümeti, UBS ve Credit Suisse arasındaki birleşme sürecine bir kez daha müdahil oldu. Düşen bankanın hissedarlar kurulu, yönetim kuruluna sabit bir tazminat teklifini reddettikten sonra, ülkenin Yöneticisi, kuruluşu 2022’nin sonunda tanınan değişken ücreti de askıya almaya zorlayacak.


Resmi açıklamaya göre yönetim ekibinin (meclisin bir kademe altı) ücreti %50 düşerken, bir sonraki kademe değişken maaşlarında %25’lik kesinti ile etkilenecek. Toplamda 1.000 banka çalışanı etkilenecek ve bunlara artık 50 ila 60 milyon frank (50.57 ila 60.68 milyon avro) arasında ödeme yapılmayacak.

Tedbir, birleşme tamamlanana kadar uzatılabilir. UBS başkanı Colm Kelleher tarafından çarşamba günü operasyonu açıklamaya ayrılmış bir hissedarlar toplantısında açıklandığı gibi, üç ila dört yıl sürebilen son derece karmaşık bir operasyon.


Alakalı haberler







Her iki bankanın yatırımcıları arasındaki rahatsızlık, anlaşmanın imzalandığı 19 Mart’tan bu yana aşikar. Bu yüzden Kelleher bir sakinlik mesajı göndermek zorunda kaldı. Entegrasyon için “çok sayıda risk” içeren bir anlaşma olan “bunun asla ulaşmak istemediğimiz tarihi bir anlaşma” olduğunu kabul etti. Ancak birleşmenin “bankalar ve bir finans merkezi olarak İsviçre için yeni bir başlangıcı ve büyük fırsatları temsil ettiğini” de savundu.

Şu andan itibaren, işletmenin önündeki zorluk, yatırım bankacılığı işini, faaliyetlerinin %25’inden fazlasını oluşturmayacak şekilde minimuma indirmek olacaktır. Ve Kelleher “işten çıkarmalar hakkında spekülasyon yapmak için çok erken” olduğunu belirtmesine rağmen, kuruluşun 36.000 kişilik ciddi bir işten çıkarma yapmak zorunda kalacağı tahmin ediliyor. İsviçre hükümetinin iş yöneticilerin maaşlarını sınırlamaya geldiğinde bu kadar açık sözlü olmasının nedeni budur.

Daha sonra, stratejinin tanımlanması gerekecektir. Şimdilik ‘Credit Suisse’ markasının bir süre daha faaliyette kalması bekleniyor. Ve temettüde hisse başına 55 sente kadar %10’luk bir artış teklif edilecek. Elbette UBS, Credit Suisse’in satın alınmasından sonra hisse geri alım programını (şirketlerin yatırımcılarına ödeme yapmak için kullandıkları başka bir formül) askıya alacaktır.

19 Mart’ta sona eren anlaşma, UBS’nin Credit Suisse için 3.000 milyon hisse ödeyeceğini ima etse de, operasyonun milyon dolarlık devlet garantisi var. Aynı Çarşamba günü, İsviçre Finansal Piyasa Denetleme Otoritesi (Finma), Mart ayının ortasındaki o kader haftasında, birleşmeye yönelik en fazla üç alternatif senaryonun tasarlandığını kabul etti: geçici bir kamulaştırma, bir karar ve şirketin iflasına yönelik bir acil durum planı. banka.
 
Üst