Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

İsviçre savcılığı, UBS’nin Credit Suisse’i satın almasını soruşturuyor

Asi Kral

Global Mod
Global Mod
İsviçre Başsavcılığı bu Pazar günü, Credit Suisse bankasının rakibi UBS tarafından satın alınmasıyla ilgili olarak operasyonun mevzuata uygun olarak yürütüldüğünü doğrulamak için soruşturma açıldığını duyurdu. “Savcılık, İsviçre finans merkezinin temizlenmesine katkıda bulunma misyonunu ve sorumluluğunu proaktif olarak yerine getirmek istiyor ve faaliyet alanına giren herhangi bir durumda derhal harekete geçmek için bu konuda bir denetim mekanizması kurdu.” kurum ‘Financial Times’ tarafından toplanan bir açıklamada.


Savcılık, operasyonun yetki alanına girebilecek herhangi bir suçu tespit etmek için “soruşturulması gereken birçok yönü” içerdiği görüşünde.

UBS, Credit Suisse’i İsviçre Devleti tarafından desteklenen ve 3.000 milyon İsviçre Frangı (3.020 milyon Euro) olarak tahmin edilen bir müzakere sonrasında 19 Mart’ta satın aldı.

Operasyon çeşitli nedenlerle eleştirildi ve şüphe uyandırdı. Anlaşma, zararları karşılamak ve bankayı yeniden sermayelendirmek için 16.000 milyon İsviçre frangı (16.100 milyon avro) değerinde koşullu dönüştürülebilir tahvillerin (CoCos) veya AT1 tahvillerinin icrasını öngörüyordu. O CoCo’ları satın alan yatırımcılar, bankanın hissedarları önünde her şeylerini kaybettiler. ECB bu karardan uzaklaştı ve euro bölgesinde ilk zararın hissedarlar olduğuna işaret etti.

Operasyon, hükümeti acil durum yetkilerini UBS’ye vergi mükellefi destekli mali garantiler vermek için kullanmakla ve hareketi kabul edip etmeme konusunda oy kullanamayan hissedarların olası muhalefetini susturmakla eleştiren İsviçre siyasi yelpazesinin dört bir yanından milletvekilleri tarafından eleştirildi. önlemlerin alındığı acil durum göz önüne alındığında operasyon. UBS’nin ülkenin en büyük ikinci bankasını olası bir iflastan kurtarmak için Credit Suisse’i satın alması, İsviçre devleti tarafından krediler ve garantiler yoluyla kamu parasıyla desteklendi.

Credit Suisse’in UBS tarafından satın alınması, her iki bankanın da önümüzdeki hafta ayrı ayrı düzenleyeceği genel kurul toplantılarının tartışmalarına ve Ulusal Parlamento tarafından 11-13 Nisan tarihlerinde yapılan olağanüstü oturuma başkanlık edecek. aciliyet.

İsviçre basınının hesaplamalarına göre, UBS ve Credit Suisse arasındaki birleşme, her iki kuruluşun küresel iş gücünün %25 ila 30’unun kesilmesi, yani 25.000 ila 36.000 çalışanın işten çıkarılması anlamına gelebilir.
 
Üst