Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Japonya’da hibe skandalı: Bütün para tek şahsa gitti

Leila

Global Mod
Global Mod
Japonya’da bir belediyenin yaptığı yanılgı niçiniyle 463 hane içinde paylaştırılması gereken 366 bin dolarlık Covid-19 yardımı, 1 hanenin hesabına gönderildi.

Japonya’nın Yamaguchi eyaletindeki Abu beldesinde sinemalara mevzu olacak bir olay yaşandı.

Belediye çalışanının yaptığı yanılgı niçiniyle bir hanenin hesabına kazara 366 bin dolar gönderildi. Kamuoyuna yeni yansıyan olay, Japonya hükümetinin Covid-19 salgınından etkilenen aileleri desteklemek için düşük gelirli hanelere 100 bin yen (yaklaşık 790 dolar) yardım yapma planı doğrultusunda yaşandı.

Abu Belediyesi, 3 Nisan’da bir banka ile anlaşarak takviye için başvuran 463 hanenin hesabına 100 bin yen transfer edilmesini istedi. Bir belediye çalışanı ise toplam 46.3 milyon yenlik (yaklaşık 366 bin dolar) yardımın ulaştırılacağı alıcıların banka hesap ayrıntılarını içeren bir liste hazırladı.

Lakin listenin en üzerindeki ismin küme temsilcisi olarak gösterilmesi üzerine, 366 bin dolarlık yardımın tamamı bir kişinin hesabına gönderildi. Şoke eden kusur, bankanın kuşkulu transferi fark edip belediye ile bağlantıya geçmesinin akabinde ortaya çıktı. Kusurlu ödemeyi alan şahıs ve belediye temsilcilerinin bankaya giderek iade prosedürlerini başlatacağı öğrenilirken, olayla ilgili ayrıntılı soruşturma başlatıldı.

Okumaya devam et...
 
Üst