Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kahveyi sütlü tüketmek bağışıklığı yükseltebilir

Leila

Global Mod
Global Mod
Danimarka’daki Kopenhag Üniversitesi’ndeki araştırmacılar tarafınca yürütülen çalışmaya göre, sütlü kahve, bağışıklık hücrelerindeki anti-inflamatuar özellikleri ikiye katladı.

Kahvenin, iltihaplanmayı azalttığı gösterilen polifenol ismi verilen antioksidanlarla dolu olduğunu söyleyen araştırmacılar, süt üzere amino asitlerle zenginleştirilerek tüketilmesinin, iltihaplanmayı azaltma tesirini artırdığını kaydettiler.

Araştırmacılar, meyve ve sebzelerde, çayda, kırmızı şarapta ve birada da bulunan polifenollere, proteinin yapı taşları olan amino asitlerle birleştirildiğinde ne olduğunu anlamak için bağışıklık hücrelerine yapay enflamasyon uyguladılar.

İKİ KAT DAHA ETKİLİ

Bazı hücreler, bir amino asitle tepkiye giren (sütlü kahveyi yansıtan) farklı dozlarda polifenol alırken, başkaları birebir dozlarda (siyah kahveyi yansıtan) polifenoller aldı.

Çalışma, ikili kombinasyonla tedavi edilen bağışıklık hücrelerinin, sadece polifenollerin eklendiği hücrelere kıyasla, enflamasyonla gayrette iki kat daha tesirli olduğunu buldu.

Çalışmaları Tarım ve Besin Kimyası Dergisi’nde yayınlanan araştırmacılar, bulguların sütlü kahvenin anti-enflamatuar bir tesire sahip olduğunu gösterdiğini söylemiş oldu.

Bilim insanları, laboratuvar ortamında gerçekleşen çalışmanın daha fazla araştırmaya muhtaçlık duyduğunu da belirtti.

Okumaya devam et...
 
Üst