Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kalp nakli bekleyen Ali Hamza, yaşama tutunamadı

Leila

Global Mod
Global Mod
Ankara’da, oyun oynarken kalbi duran, kalp masajıyla hayata döndürülen ve 6 aydır kalp pompasına bağlı olarak nakil bekleyen Ali Hamza Kaymakçı (4,5) ömrünü kaybetti. Anne Sultan Kaymakçı, “Ali Hamza’nın bu vakte kadar yaşaması bile mucizeydi. Minik vücudu, daha fazla bu acıya dayanamadı” dedi.

Sultan-İsmail Kaymakçı çiftinin doğuştan kalp büyümesi olan oğulları Ali Hamza’ya 1,5 yıl evvel kalp nakli yapılması kararlaştırıldı; lakin uygun organ bulunamadı. 6 ay evvel meskende oyun oynadığı sırada kalbi duran Ali Hamza, ailesi tarafınca meskenlerinin yanındaki hastaneye kaldırıldı.

Acil serviste 25 dakika kalp masajı yapılarak, hayata bir daha döndürülen Ali Hamza, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’ne sevk edildi. Ali Hamza, ağır bakımda tedaviye alınarak, kalp pompası aygıtına bağlandı. 6 aydır kalp pompasına bağlı yaşayarak, kalp nakli bekleyen Ali Hamza, yaşamını kaybetti. DHA’nın hastanede tedavisi sürerken görüntülediği Ali Hamza’nın cenazesi, Sincan’daki Cimşit Mezarlığı’nda toprağa verildi.

‘ALİ HAMZA MUCİZEYİ BAŞARDI’

Ali Hamza’yı kaybetmenin acısını yaşayan anne Sultan Kaymakçı, “Ali Hamza’nın bu vakte kadar yaşaması bile mucizeydi. Nakil bekleyenler kalp pompasına bağlı olarak en çok birkaç hafta yaşıyorlarmış.

Ali Hamza bir mucizeyi başardı ve 6 ay kalp pompasına bağlı olarak nakil bekledi. Sabaha karşı uyurken de kalbi durdu. Minik vücudu daha fazla bu acıya dayanamadı. Bizim yaşadığımız acıyı umarım diğer nakil bekleyen aileler yaşamaz. Güzelleşip konuta gitmeyi bekliyordu Ali Hamza. Ne yazık ki olmadı” dedi. (DHA)

Okumaya devam et...
 
Üst