Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kan kümesi A olanlar için korkutan araştırma: Risk fazlaca daha yüksek

Leila

Global Mod
Global Mod
ABD’de yapılan bir araştırma kan kümesi A olan insanların kimi hastalıklara yakalanma riskinin hayli daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

ABD’nin önde gelen üniversitelerinden Maryland Üniversitesi’nde yapılan bir araştırma, kan kümesi A olan bireylerin hastalanma ve önemli rahatsızlıklara yakalanma riskinin epey daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Marylan Üniversitesi’nde misyonlu bilim insanları, kan kümesi A olan bireylerin 60’ıncı yaş günündilk evvel beyin kanaması geçirme riskinin öteki kan kümelerine sahip bireylere bakılırsa 5 kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Tıp mecmuası Neurology’de yayınlanan araştırmada erken beyin kanaması geçirme riskinin kan kümesi A olan şahıslarda daha ağır olduğu açıklandı. Bilim insanları kan kümesi A olan bireylerden daha sonra kan kümesi B olanların geldiğini aktarırken, kan kümesi 0 olanların riskinin ise daha düşük olduğunu tespit etti.

“SEBEBİNİ BİLMİYORUZ”

Araştırmayı yürüten nöroloji profesörü Dr. Steven Kittner, “hemen çabucak A kan kümesinin niye riski artırdığını bilmiyoruz lakin bunun damarları tıkayan faktörlerle ile ilgili olması olası” yorumunu yaptı.

İngiltere’de her yıl 100 bin insanın beyin kanaması geçirdiğini söyleyen Dr. Clare Jonas, “Beyin kanaması genelde yaşlı insanlarda yüksek tansiyon ya da damarlardaki tıkanmadan meydana geliyor. Genç yetişkinlerde meydana gelen beyin kanamasının niçini çabucak hemen anlaşılmadı” dedi.

Okumaya devam et...
 
Üst