Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Karın ağrısı şikayetiyle gitti, midesinden çıkanlara o da şaşırdı

Leila

Global Mod
Global Mod
Başkent’te karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran 46 yaşındaki hanımın midesinde 2 adet neşter tespit edildi. Neşterlerin bedenine nasıl girdiğini bilmediğini söyleyen bayan, ekmek ile birlikte yutmuş olabileceğini tabir etti. Gerçekleştirilen muvaffakiyet operasyon ile neşterler bedeninden çıkarılan bayanın sıhhat durumunun yeterli olduğu öğrenildi.

Sıhhat Bilimleri Üniversitesi Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne mide ve karın bölgesinde çok ağrı şikayeti ile müracaat eden 46 yaşındaki D.E.’nin yapılan analiz, tetkik ve çeşitli görüntülemelerden daha sonra bağırsak kısmında 2 adet neşter olduğu tespit edildi.

NASIL YUTTUĞUNU O DA BİLMİYOR

Genel cerrahi kliniği tarafınca şiddetli bir ameliyat daha sonrasında neşterler hanımın bedeninden çıkarıldı. 46 yaşındaki D.E. neşterleri nasıl yuttuğunu bilmediğini tahminen ekmek ile birlikte yutabilmiş olabileceğini tabir etti.

Ameliyatı gerçekleştiren Sıhhat Bilimleri Üniversitesi Ankara Atatürk Sanatoryum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği Eğitim ve İdari sorumlusu Prof. Dr. Hakan Buluş ise hastanın ağır şikayetleri üzerine çektikleri röntgen daha sonrasında 2 adet neşteri görür görmez şaşkına uğradıklarını söylemiş oldu.

“RÖNTGENDE 2 YABANCI CİSİM GÖRDÜK”

Hastanın şikayetlerinin artması üzerine gerçekleştirilen tetkiklerde 46 yaşındaki bayanın karın bölgesinde 2 adet yabancı cisim olduğunu tespit ettiklerini, ayrıntılı inceleme kararında bu cisimlerin neşter olduğunu fark ettiklerini belirten Prof. Dr. Buluş,

“Yaklaşık 10 gün evvel kliniğimize karın ağrısı ve bulantı şikayetleri ile başvurdu. Bizim yaptığımız fiziki muayene ve tetkiklerinde hastanın direkt karın grafisinde 2 adet yabancı cisim olduğunu tespit ettik.

Aslında yabancı cisim bizim şimdiki grafiğimizde sık karşılaştığımız bir durum değil, ancak az de olsa gorebildiğimiz bir patoloji. Biz de bunun üzerine detaylı değerlendirmeler ve tetkikler yaptık.

daha sonrasında 2 adet yabancı cismin bistüri (neşter) ile uyumlu olduğunu gördük. Bunun üzerine hastanın şikayetlerinin de artması üzerine, ameliyat sonucu verdik. Yaptığımız ameliyatta ince bağırsağın yaklaşık 180’inci santimetresinde bu yabancı cisimlerin olduğunu tespit ettik.

Bunun üzerine ameliyatla bunları çıkarttık. Hastamızın sıhhat durumu şuan çok yeterli. Ameliyattan daha sonraki üçüncü günü. Şuan bir sorunu yok, inşallah birkaç gün içerisinde şifa ile taburcu etmeyi düşünüyoruz” biçiminde konuştu.

“4 SANTİME YARIM SANTİM”

Çıkardıkları cismin, neşterin olağanda ameliyatlarda kullanılan bir gereç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Buluş, “Çıkardığımız yabancı cisimler bizim ameliyatlarda sıkça kullandığımız 11 numara dediğimiz bir bistüri tipi. Ebatları da yaklaşık 4 santime yarım santim ebatlarında.

Ucunun sivri olması niçiniyle ince bağırsak mukozasına saplanarak enflamasyon ve bir karın ağrısı yapması, daha sonrasında da ağrı şikayetlerinin artmasına niye olmasından dolayı ameliyat sonucu verdik” diye konuştu.

“YENİLEN VE İÇİLEN BESİN MADDERİNİ DENETİM ETMEK GEREKİYOR”

Yabancı cisimler konusunda az olsa da olayların göründüğünü belirten Prof. Dr. Buluş, vatandaşları bu bahiste uyararak, “Yabancı cisimler genelde çocuklarda görülmek ile bir arada erişkinlerde de az olarak görülebilmekte.

Bu hastamızda da yaşı itibariyle 46 yaşında olmakla birlikte kimi vakit istemeden de olsa beşerler tarafınca yutulabilmekte. Bu hastamız da bu türlü olduğunu tabir etti. Bu hususta çocuklar için aile bireylerinin dikkat etmesi gerekir. Yaşlılar için de tabi daha dikkat olmak gerekiyor. Yenilen ve içilen besin hususlarını denetim etmek gerekiyor” açıklamasında bulundu. (İHA)

Okumaya devam et...
 
Üst