Sitemizin hiçbir kişi, kurum yada kuruluş ile bağlantısı bulunmamaktadır. Bağımsız olarak sosyal etkileşim kurabileceğiniz yurtdışı kültür etkinliklerini tartıştığımız forum sitesidir.

Kayak yapmak istedi, felç kaldı! 80 dakika daha sonra hayata dönen mucize bayan… Akılalmaz olay

Beykozlu

New member
Hayatta kalma içgüdüsü bizi en sıkıntı anlarımızda bile vefatın eşiğinden döndürebiliyor.

Bunun en yeterli örneği ise buz kütlelerin ortasında 80 dakika boyunca mahsur kalan bayanın öyküsü….

51 yaşındaki İsveçli radyolog Dr. Anna Bagenholm, 1999 yılında Norveç’in Narvik kentinin haricindeki bir patikada kayak yapmak istedi.

Bagenholm, parkuru epey güzel bilmesine karşın bir şelalenin etrafında kayerken çukura takıldı ve istikrarını kaybetti.

Dengesini kaybeden bayan, kendisini donmuş suyun içerisine baş üstü düştü.

Başı ve bedeni kalın buz katmanının altına sıkışmasına karşın nefes alabilmek için bir hava boşluğu bulmayı başaran Bagenholm, buz kütlesinden kurtulmak için tüm çabasını verdi.

Buzların içerisinde 40 dakika boyunca uğraş veren bayan yorgun düştü ve hipotermi krizi içine girdi.

Bu, bedenin üretebileceğinden daha süratli ısı kaybettiği ve kalbi, hudut sistemini ve öbür organları çalışamaz hale getiren potansiyel olarak ölümcül bir durumdu.

80 dakika boyunca buzulların içerisinde kaldı

Bagenholm’un bulunduğu yerden kurtarılması ise 40 dakika kadar sürdü.Talihsiz kayakçı, toplam 80 dakika boyunca soğuk suyun altında kaldı.Kalbi 2 saatten uzun müddet durdu ve beden ısısı 13.7ºC’den düşüktü.

Bågenholm kurtarıldıktan daha sonra helikopterle Tromso Üniversite Hastanesi’ne nakledildi ve burada yüzden çok tabip ve hemşireden oluşan bir takım, onun ömrünü kurtarmak için dokuz saat boyunca vardiyalı olarak çalıştı.


Felç oldu..

Bagenholm, kazadan tam on gün daha sonra uyandı, uzunluğundan aşağısı felç oldu ve akabinde ağır bakım ünitesinde uygunlaşmak için iki ay geçirdi.

vakadan daha sonra neredeyse büsbütün düzgünleşmiş bulunmasına karşın, 2009’un sonlarında hala hudut faydalanmasına bağlı el ve ayaklarda küçük semptomlar yaşadı.

Öte yandan; Bagenholm’un olayı önde gelen İngiliz tıp mecmuası The Lancet’te ve tıp ders kitaplarında tartışılmıştır.
 
Üst